Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

PMB. Program ref. acordarea de eco-vouchere pentru casarea autoturismelor cu grad ridicat de poluare, aprobat. UPDATE: Regulamentul de aplicare, în curs de elaborare. Regulamentul, publicat. Înscrierile în program, posibile din data de 25 octombrie 2018. Înscrierile s-au încheiat


29 octombrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul mediului

29 octombrie 2018: Sâmbătă, 27 octombrie 2018, Primăria Municipiului București a informat că, întrucât a fost atins numărul maxim de 6.000 de participanți, înscrierile în cadrul programului „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat” s-au încheiat, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea, primar general: „Mă bucur că bucureștenii au răspuns în număr atât de mare inițiativei Primăriei Municipiului București și că mii de persoane au dorit să renunțe la autovehiculele uzate, care prezintă un grad ridicat de poluare. Reamintesc faptul că vom acorda 5.000 de eco-vouchere în valoare nominală de 9.000 lei/eco-voucher cu care bucureștenii își vor putea achiziționa autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi prietenoase cu mediul, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice și electronice noi cu clasa energetică superioară. Vom continua să dezvoltam noi programe benefice pentru București și pentru bucureșteni, astfel încât Capitala României să devină cât mai curând o metropolă europeană modernă, cu cât mai multe facilități pentru cetățeni”.

***

23 octombrie 2018: Luni, 22 octombrie 2018, Primăria Municipiului București a informat că începând cu data 25 octombrie 2018, ora 18.00, bucureștenii se pot înregistra în aplicația PEVAUTO, prin accesarea site-ului www.pmb.ro, sectiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”, potrivit unui comunicat.

Înregistrarea în aplicație se va încheia în momentul atingerii numărului maxim de 6.000 de înscrieri.

Aplicația va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic, ce va fi comunicat pe adresa de e-mail, împreună cu un link unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicația pentru a încărca documentele referitoare la casarea și radierea autovehiculului uzat.

***

15 octombrie 2018: Vineri, 12 octombrie 2018,Primăria Municipiului București a informat că a definitivat și a publicat Regulamentul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea, primar general: “Comunicarea cu grupurile-țintă reprezinta o componentă importantă a acestui program. Vrem ca, atât proprietarii de autovehicule uzate, cât și unitățile comerciale participante să se poată informa despre modul de desfășurare a programului. Consultând regulamentul, aceștia vor afla care sunt condițiile de eligibilitate care permit înscrierea în program. Am inițiat programul în luna iulie, iar scopul nostru este să contribuim la îmbunătățirea calității mediului și, implicit, la protejarea sănătății populației Capitalei, prin scoaterea din circulație a autovehiculelor uzate cu grad ridicat de poluare.”

:: Regulamentul

***

1 august 2018: Marți, 31 iulie 2018, Primăria Municipiului București a informat că regulamentul pentru aplicarea Programului  de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere se află în curs de elaborare și va fi adus la cunoștință publică prin publicarea pe site-ul Primăriei Generale și prin afișarea la sediul instituției, potrivit unui comunicat.

Totodată, PMB a transmis că nu se pot face înscrieri în avans în acest program, iar solicitările primite din partea cetățenilor legate de condițiile de desfășurare a Programului se pot soluționa numai după aprobarea și publicarea regulamentului.

Informații suplimentare pot fi obținute la TelVerde: 0800.800.868, disponibil 24/24.

***

27 iulie 2018: Joi, 26 iulie 2018, Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre „Program de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autoturismelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere”, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea, primar general: „Dat fiind faptul că traficul urban este unul dintre cei mai importanți factori de poluare a aerului, în Planul Integrat privind Calitatea Aerului, adoptat de Consiliul General al Municipiului București este prevăzută limitarea circulației autovehiculelor poluante, care degajă în atmosferă cantități mari de gaze toxice și cu efect de seră. În acest sens, am propus o primă măsură concretă, menită să încurajeze casarea autovehiculelor vechi și achiziția unora noi, mai prietenoase cu mediul. În cadrul acestui proiect, vor fi acordate, în primă fază, un număr de 5.000 de vouchere cu valoarea nominală de 9.000 de lei, care vor reprezenta prima de casare pentru autovehicule uzate, înmatriculate în București. Programul va continua si anul viitor. Important de subliniat este că acest program, spre deosebire de alte inițiative în nume personal ale unor consilieri generali care nu urmăresc decât câștiguri de imagine și popularitate pe rețelele de socializare, este unul coerent, sustenabil și care va avea ca efect reducerea autoturismelor poluante care circulă în București. Proiectul din care se spune că ne-am fi inspirat prevede alocarea unor stimulente suplimentare participanților la programul ‘Rabla’, ceea ce n-ar fi făcut decât să încurajeze piața gri a tichetelor, numărul de mașini scoase din circulație fiind același.”

:: Proiectul de hotărâre

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică