« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Ziua Națională a Ambulanței din România. VIDEO
28.07.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată, anual, la data de 28 iulie.

***

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut următoarea alocuțiune:

Doamnă Ministru al Sănătății,

Domnule Secretar de Stat,

Dragi medici și asistente medicale,

Doamnelor și domnilor,

Bine ați venit! Mă bucur să fim împreună, aici, la Palatul Cotroceni, pentru a celebra 115 ani de existență a Ambulanței Române.

Această întâlnire cu dumneavoastră este emoționantă pentru că 28 iulie, ziua care vă este dedicată, stă sub semnul onorării sacrificiilor pe care le faceți zi de zi. Uneori obosiți după perioade foarte grele, lăsându-vă acasă familiile care cu siguranță au nevoie de prezența și sprijinul dumneavoastră, sunteți gata mereu să salvați oameni. Sunteți cei care duceți permanent o luptă epuizantă contra cronometru, care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte.

Distincțiile oferite astăzi reprezintă recunoașterea statului român pentru toate aceste sacrificii, pentru valorile fundamentale care vă ghidează vocația și pentru modelele de urmat pe care le întruchipați.

Și pentru că acest platou nu poate cuprinde pe toți aceia către care ne îndreptăm prețuirea astăzi, vă rog să acceptați recunoștința oferită și în numele colegelor și colegilor dumneavoastră de breaslă.

Însemnătatea zilei de astăzi este cu atât mai mare cu cât în ultimul an și jumătate eforturile dumneavoastră, ale întregului personal medical și ale tuturor celor aflați în linia întâi au fost intensificate la maximum în contextul actual al pandemiei.

Acum 18 luni, nimeni nu era pregătit pentru teribila perioadă care a urmat și pentru criza sanitară fără precedent. În ciuda acestor provocări și deși sunteți în prima linie, mereu expuși riscului de infectare, dumneavoastră, personalul din serviciile de ambulanță, v-ați făcut datoria cu profesionalism, cu dăruire și, cel mai important, cu grijă și dragoste față de oamenii aflați în suferință. În tot acest timp, ați reprezentat avanpostul în lupta cu virusul, fiind primii în contact cu pacienții COVID-19. Dumneavoastră, salvatorii noștri, meritați respectul nostru!

Mulți dintre colegele și colegii dumneavoastră și-au pierdut viața în aceste circumstanțe teribile, făcându-și cu devotament datoria față de cetățenii noștri, și lor le omagiem astăzi amintirea.

Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față.

Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate.

Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare.

Această perioadă ne-a arătat, o dată în plus, și nenumăratele hibe și probleme ale sistemului nostru de sănătate. Avem acum ocazia să ne gândim la șansa reconstrucției și reafirm, astfel, preocuparea mea pentru găsirea celor mai bune soluții de reformare a domeniului sănătății, unul dintre cele mai greu încercate în această perioadă dramatică.

O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical.

Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva!

Este important să conștientizăm ce oameni incredibili sunt cei care acționează, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Este deopotrivă necesar să ne amintim să fim solidari în fața pandemiei și să mergem mai departe împreună.

Mă înclin cu recunoștință în fața dumneavoastră și vă încurajez să continuați în această nobilă misiune!

Vă urez succes și multă sănătate!

Mulțumesc!

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată, anual, la data de 28 iulie.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a transmis următorul mesaj:

„Ziua Națională a Ambulanței din România o marcăm anul acesta într-o perioadă de maximă urgență sanitară, în care lupta pentru sănătatea sau chiar viața oamenilor devine mai mult ca oricând o adevărată luptă contra cronometru.

Mereu la datorie, gata să acționeze cu promptitudine și profesionalism atunci când sunt solicitați să ofere ajutor oamenilor aflați în suferință, întregul personal operativ din serviciile de ambulanță contribuie zi de zi la salvarea multor vieți.

De câteva luni, de când au apărut și în România cazuri de infectare cu noul coronavirus, activitatea serviciilor de ambulanță a devenit și mai intensă, având în vedere numărul mare de infectări. Au luptat, ca niște adevărați eroi, pentru viața fiecărui om pentru care au fost solicitați să intervină. Au fost expuși riscului de infectare, dar și-au făcut datoria cu dăruire și profesionalism. Personalul operativ din serviciile de ambulanță merită tot respectul nostru. Totodată, ne îndreptăm gândul și ne exprimăm regretul pentru cei care au fost răpuși de virusul necruțător.

Vă mulțumesc în numele întregii echipe guvernamentale și vă asigur de întreaga noastră prețuire pentru ceea ce faceți pentru români.”

De asemenea, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj:

„Se împlinesc 114 ani de când profesorul Nicolae Minovici, sub deviza «Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor», a înființat la 28 iulie 1906 «Societatea de Salvare din București» și, odată cu ea, prima stație de Salvare din România.

2020 reprezintă, probabil, unul dintre cei mai dificili ani de la înființarea serviciului de ambulanță și până în prezent.

În această perioadă, sistemele medicale din întreaga lume trebuie să facă față unei situații fără precedent, în care este mobilizată întreaga resursă existentă.

Vă mulțumesc pentru efortul dumeavoastră depus pentru asigurarea unui răspuns adecvat la cea mai importantă provocare de sănătate publică de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul corornavirus.

Munca în urgență este extrem de dificilă, iar cea în urgența prespitalicească una foarte grea, contra cronometru, în care fiecare greșeală sau întârziere poate să însemne diminuarea șanselor la supraviețuire.

Vreau să vă asigur că în mine veți avea un susținător și un partener de dialog.

Este nevoie de unitate și eficiență în acest domeniu de activitate și cred că putem să îndeplinim aceste deziderate. Numai împreună, uniți, vom putea să slujim interesele pacienților noștri.”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată, anual, la data de 28 iulie.

Sub deviza “Totdeauna tuturor, gata pentru ajutor” la data de 28 iulie 1906, la iniţiativa prof. dr. Nicolae Minovici, a fost dată în folosinţă prima ambulanţă din România, potrivit unui comunicat OAMGMAMR.

În cei 110 ani de existenţă, Serviciul de Ambulanţă a devenit unul dintre cele mai solicitate servicii din domeniul sănătăţii şi principal segment al asistenţei medicale şi transportului pacienţilor pentru ugenţe în perioada prespital.

Implicarea, profesionalismul şi dăruirea colegilor noştri care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Ambulanţă onorează profesia de asistent medical şi întăresc rolul acesteia în relaţia cu pacienţii.

Conducerea OAMGMAMR transmite cele mai calde urări colegilor noştri asistenţi medicali din cadrul Serviciului Român de Ambulanţă cât şi întregii echipe din Sistemul Naţional de Urgenţă.

La mulţi ani!

2018: Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată, anual, la data de 28 iulie.

Sediul materiei: Legea nr. 22/2015 privind instituirea zilei de 28 iulie – Ziua Națională a Ambulanței din România, publicată în Monitorul Oficial al României la data de 10 martie 2015, intrând în vigoare la data de 13 martie 2015.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a transmis următorul mesaj cu acest prilej, potrivit unui comunicat al MS: „În 28 iulie 1906 a luat ființă «Societatea de Salvare din București» și, odată cu ea, prima stație de Salvare din România, creată din inițiativa profesorului Nicolae Minovici, sub deviza «Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor».

Suntem într-un an special, anul Centenar, și Ambulanța împlinește un număr special de ani -112 ani de existență. Ne aflăm într-un loc încărcat de istorie și semnificație

Din această cauză nu doresc să vin astăzi în fața dumneavoastră cu un discurs politic și să vă povestesc despre creșterile salariale care fac mult mai atractiv sectorul sanitar în prezent, nici despre deblocarea licitațiilor pentru achiziția de ambulanțe sau despre deblocarea posturilor pentru angajarea de personal. Deși toate acestea sunt realități și vă ajută în munca de zi cu zi
Ne-am întâlnit de mai multe ori și am avut ocazia să discutăm despre aceste măsuri și despre alte obiective pe care trebuie să le atingem.

Astăzi omul Sorina Pintea, ministrul Sorina Pintea dorește să vă felicite pentru această aniversare și să vă mulțumească dumneavoastră, salvatorilor noștri.

Munca în urgență este extrem de dificilă, iar cea în urgența prespitalicească una foarte grea. Sunteți contra cronometru și la datorie atunci când mulți dintre noi ne-am terminat demult activitatea.

Din punctul meu de vedere serviciile de ambulanță trebuie să funcționeze perfect. Dacă alții au voie să greșească, aici fiecare greșeală, sau întârziere poate să însemne diminuarea șanselor la supraviețuire.

Sunt conștientă de responsabilitatea care apasă pe umerii dumneavoastră și vreau să vă asigur că în mine veți avea un susținător și un partener de dialog și sper că în aceste luni am demonstrat că acestea nu sunt lozinci, ci cuvinte reale.

Este nevoie de unitate și eficiență în acest domeniu de activitate și cred că putem să îndeplinim aceste deziderate.

Vreau să mulțumesc și celor peste 3000 de voluntari din cadrul programului “Există un erou” pentru implicare civică și devotament. Acești elevi, liceeni, studenți, mame, tați, angajați, directori, manageri, jandarmi formați în prim ajutor care au ajuns în primele minute de impact și au acționat în timpul de aur, acel timp atât de prețios pentru cineva aflat într-o situație de urgenta. Vă felicit!

În încheiere permiteți-mi să vă mulțumesc, încă o dată pentru efortul și activitatea depuse și să îmi exprim convingerea că numai împreună, uniți, vom putea să slujim interesele pacienților noștri.”

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

 
Secţiuni: Dreptul sanatatii, Legal Days, Selected, VIDEO | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD