Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Brașov. Ce se întâmplă dacă reclamantul nu a putut lua cunoștință de moartea unei părţi?


6 august 2018 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Judecătoria Brașov a hotărât că cererea de chemare în judecată a unei persoane decedate este inadmisibilă din cauza lipsei capacității procesuale de folosință, capacitatea de folosință încetând odată cu moartea persoanei. Dar ce se întâmplă dacă reclamantul nu a putut lua cunoștință de moartea persoanei, deoarece nu a avut acces la informații în lipsa existenței unei cereri de chemare în judecată? În baza art. 132 Cod de procedură civilă, partea poate solicita un termen pentru modificarea cererii, în sensul introducerii în cauză a moștenitorilor, însă în realitate această cerere nu este admisă de instanțele de judecată, lipsa capacității de exercițiu existând înainte de introducerea cererii de chemare în judecată. (Sentința civilă nr. 5589 din data de 05.06.2018 pronunțată de Secția civilă a Judecătoriei Brașov având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală)

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică