Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Proiect UNBR JUST ACCESS
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Brașov. Ce se întâmplă dacă reclamantul nu a putut lua cunoștință de moartea unei părţi?

06.08.2018 | Andreea LUPU
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Judecătoria Brașov a hotărât că cererea de chemare în judecată a unei persoane decedate este inadmisibilă din cauza lipsei capacității procesuale de folosință, capacitatea de folosință încetând odată cu moartea persoanei. Dar ce se întâmplă dacă reclamantul nu a putut lua cunoștință de moartea persoanei, deoarece nu a avut acces la informații în lipsa existenței unei cereri de chemare în judecată? În baza art. 132 Cod de procedură civilă, partea poate solicita un termen pentru modificarea cererii, în sensul introducerii în cauză a moștenitorilor, însă în realitate această cerere nu este admisă de instanțele de judecată, lipsa capacității de exercițiu existând înainte de introducerea cererii de chemare în judecată. (Sentința civilă nr. 5589 din data de 05.06.2018 pronunțată de Secția civilă a Judecătoriei Brașov având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală)

Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.