Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Brașov. Ce se întâmplă dacă reclamantul nu a putut lua cunoștință de moartea unei părţi?
06.08.2018 | Andreea LUPU

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Judecătoria Brașov a hotărât că cererea de chemare în judecată a unei persoane decedate este inadmisibilă din cauza lipsei capacității procesuale de folosință, capacitatea de folosință încetând odată cu moartea persoanei. Dar ce se întâmplă dacă reclamantul nu a putut lua cunoștință de moartea persoanei, deoarece nu a avut acces la informații în lipsa existenței unei cereri de chemare în judecată? În baza art. 132 Cod de procedură civilă, partea poate solicita un termen pentru modificarea cererii, în sensul introducerii în cauză a moștenitorilor, însă în realitate această cerere nu este admisă de instanțele de judecată, lipsa capacității de exercițiu existând înainte de introducerea cererii de chemare în judecată. (Sentința civilă nr. 5589 din data de 05.06.2018 pronunțată de Secția civilă a Judecătoriei Brașov având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală)

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti