Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii privind protecția animalelor utilizate în scopuri științifice

01.08.2018 | Vlad BERCU
Abonare newsletter
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 669 din data de 1 august 2018 a fost publicată Legea nr. 199/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 43/2014 privind protecția animalelor utilizate în scopuri științifice.

Modificările au îmbunătățit cadrul legal ce are ca obiect protecția animalelor utilizate în scopuri științifice. Astfel, este interzisă utilizarea animalelor rătăcite și pierdute.

Reglementările ajustate punctează faptul că, în cazul existenței unei alternative de testare, urmează a fi folosită acea modalitate pentru cercetări științifice, nu animalele.

Articolul 24 va avea următorul cuprins: Fiecare unitate crescătoare, furnizoare și utilizatoare de animale folosite în scopuri științifice sau educative trebuie să aibă un medic veterinar desemnat de către aceasta, cu experiență în medicina animalelor utilizate în scopuri științifice ori educative, sau un expert cu o calificare corespunzătoare, acolo unde este necesar, însărcinat cu atribuții de consiliere privind bunăstarea animalelor și tratamentul acestora.

Au fost stabilite noi standarde în ceea ce privește condițiile de trai ale animalelor deținute de instituțiile de cercetare.

Intrarea în vigoare: 4 august 2018.

Vlad Bercu
Collaborator SĂVESCU & ASOCIAȚII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week