« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană. Legea de blocare actualizată a UE
06.08.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 6 august 2018, Comisia Europeană a informat că va intra in vigoare legea de blocare actualizată a UE, prin care se urmărește atenuarea impactului acestor sancțiuni asupra intereselor întreprinderilor din UE care desfășoară activități legitime în Iran, potrivit unui comunicat.

Legea de blocare actualizată face parte din sprijinul Uniunii Europene pentru continuarea punerii în aplicare depline și efective a Planului comun de acțiune cuprinzător (JCPOA) – Acordul nuclear cu Iranul, inclusiv prin susținerea relațiilor comerciale și economice dintre UE și Iran, care au fost normalizate după ridicarea sancțiunilor în domeniul nuclear, ca urmare a JCPOA.

Procesul de actualizare a legii de blocare a fost lansat de Comisie la 6 iunie 2018, dată la care au fost incluse în domeniul de aplicare al legii respective sancțiunile extrateritoriale pe care SUA le reinstituie împotriva Iranului. Ulterior, Parlamentul European și Consiliul au dispus de o perioadă de examinare de două luni. Dat fiind că niciuna dintre aceste instituții nu a formulat obiecții, legea de blocare actualizată va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și va intra în vigoare la 7 august 2018.

:: Întrebări și răspunsuri: intrarea în vigoare a legii de blocare actualizate

Irina Rîmaru

 
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD