Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europeană. Legea de blocare actualizată a UE
06.08.2018 | Irina RÎMARU


Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 6 august 2018, Comisia Europeană a informat că va intra in vigoare legea de blocare actualizată a UE, prin care se urmărește atenuarea impactului acestor sancțiuni asupra intereselor întreprinderilor din UE care desfășoară activități legitime în Iran, potrivit unui comunicat.

Legea de blocare actualizată face parte din sprijinul Uniunii Europene pentru continuarea punerii în aplicare depline și efective a Planului comun de acțiune cuprinzător (JCPOA) – Acordul nuclear cu Iranul, inclusiv prin susținerea relațiilor comerciale și economice dintre UE și Iran, care au fost normalizate după ridicarea sancțiunilor în domeniul nuclear, ca urmare a JCPOA.

Procesul de actualizare a legii de blocare a fost lansat de Comisie la 6 iunie 2018, dată la care au fost incluse în domeniul de aplicare al legii respective sancțiunile extrateritoriale pe care SUA le reinstituie împotriva Iranului. Ulterior, Parlamentul European și Consiliul au dispus de o perioadă de examinare de două luni. Dat fiind că niciuna dintre aceste instituții nu a formulat obiecții, legea de blocare actualizată va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și va intra în vigoare la 7 august 2018.

:: Întrebări și răspunsuri: intrarea în vigoare a legii de blocare actualizate

Irina Rîmaru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate