Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Academia Română ref. profanarea Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației
07.08.2018 | Irina RÎMARU

Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 6 august 2018, Academia Română a informat că își exprimă profundul regret față de profanarea Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației, potrivit unui comunicat al cărui text îl redăm integral:

Conducerea Academiei Române a luat act cu un sentiment de stupoare și de revoltă de profanarea prin cuvinte grave, cu un caracter antisemit, a Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației, loc sacru al amintirii, menit să ducă peste veacuri condamnarea eternă a Holocaustului. Faptul în sine, deși este unul izolat, se cuvine să fie cercetat, iar autorii trebuie să fie pedepsiți exemplar.

Românii și România nu pot tolera niciodată asemenea manifestări și cu atât mai puțin în anul Centenarului Marii Uniri, când ne străduim să convingem lumea de dreptatea noastră, de curățenia unor sentimente prin care ne-am construit unitatea statală deplină, unitate făurită nu împotriva altora și pentru binele noii Europe.

Academia Română, care a beneficiat de-a lungul vremii și de generozitatea unor evrei români preocupați de propășirea științei și culturii românești, își exprimă profundul regret față de acest episod grav și militează în continuare pentru respectarea valorilor universale și a particularităților tuturor popoarelor lumii.”

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.