Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Brazilia. Curtea Supremă a anulat decizia de a închide frontiera cu Venezuela
08.08.2018 | Irina RÎMARU

Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 6 august 2018, Curtea Supremă a Braziliei a anulat decizia de a închide frontiera terestră de la nord cu Venezuela, potrivit theguardian.com.

Trei instanțe au emis hotărâri contradictorii în termen de 48 de ore, întrucât autoritățile se luptă să facă față urgenței umanitare.

Rosa Weber, judecător: „Nu există niciun motiv, sub pretextul dificultăţilor presupuse de primirea de refugiaţi, de a recurge la soluţia facilă de a închide uşile. Chiar dacă majoritatea celor care trec graniţa dintre Venezuela şi Brazilia nu se regăsesc în cadrul legal al azilului sau al statutului de refugiat, închiderea frontierei dintre cele două ţări poate avea un impact asupra situaţiei persoanelor care pot solicita protecţia prevăzută de dreptul internaţional şi admisă în legislaţia naţională.”

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.