BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

ANPC. Bancpost SA, sancționată pentru practici comerciale incorecte

09.08.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 8 august 2018, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a informat că a sancționat contravențional Bancpost SA cu amenda în valoare de 150.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte, cât și pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, potrivit unui comunicat.

Totodată, a fost aplicată măsura complementară a restituirii sumelor de bani percepute nejustificat pentru întreg portofoliul de credite cesionat de către Bancpost SA către EFG New Europe Funding II BV întrucât nu au fost îndeplinite operațiunile de opozabilitate față de debitorii cedați. ANPC a constat că, întrucât cesionarul portofoliului de credite nu a avut calitatea de bancă, instituție de credit autorizată, dobânda calculată și reținută trebuia sa fie zero pe întreaga perioada a cesiunii, respectiv 11 iulie 2008 – 27 martie 2018.

Ca reacție, Bancpost SA a transmis că „a luat nota de opinia ANPC și va discuta cu autoritatea pentru a înțelege mai bine considerentele care au stat la baza deciziei„, dar că „obligația de restituire a anumitor sume de bani nu va putea fi reținută în sarcina băncii, ci, eventual, în măsura în care instanța va constata legalitatea măsurilor dispuse, doar pe seama cesionarului, care a încasat sumele.”

:: Poziția Bancpost

 


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.