Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

ANPC. Bancpost SA, sancționată pentru practici comerciale incorecte


9 august 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 8 august 2018, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a informat că a sancționat contravențional Bancpost SA cu amenda în valoare de 150.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte, cât și pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, potrivit unui comunicat.

Totodată, a fost aplicată măsura complementară a restituirii sumelor de bani percepute nejustificat pentru întreg portofoliul de credite cesionat de către Bancpost SA către EFG New Europe Funding II BV întrucât nu au fost îndeplinite operațiunile de opozabilitate față de debitorii cedați. ANPC a constat că, întrucât cesionarul portofoliului de credite nu a avut calitatea de bancă, instituție de credit autorizată, dobânda calculată și reținută trebuia sa fie zero pe întreaga perioada a cesiunii, respectiv 11 iulie 2008 – 27 martie 2018.

Ca reacție, Bancpost SA a transmis că „a luat nota de opinia ANPC și va discuta cu autoritatea pentru a înțelege mai bine considerentele care au stat la baza deciziei„, dar că „obligația de restituire a anumitor sume de bani nu va putea fi reținută în sarcina băncii, ci, eventual, în măsura în care instanța va constata legalitatea măsurilor dispuse, doar pe seama cesionarului, care a încasat sumele.”

:: Poziția Bancpost

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică