Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Canada. Givan Iusein va fi extrădat în România

09.08.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 7 august 2018, Givan Iusein a fost prins de poliție în timp ce se ascundea în Toronto, potrivit toronto.ctvnews.ca.

Givan Iusein, în vârstă de 48 de ani, va fi extrădat în România pentru a-și ispăși pedeapsa. Acesta a fost găsit vinovat pentru că l-a injunghiat mortal pe un luptator profesionist în anul 1992 și a fost condamnat la 18 ani de închisoare. La doi ani după crimă, sentința a fost întreruptă pentru a beneficia de tratament medical, însă acesta a fugit în Canada.

Din anul 2015, Givan Iusein se află în custodia poliției, solicitând să nu fie extradat pe motiv că a fost bătut, torturat și agresat sexual de autoritățile din România.

Kenneth Campbell, judecător: „Nu accept aceste probe. În opinia mea, această litanie de abuzuri nu s-a întâmplat și a fost pur și simplu fabricată de aplicant pentru a evita să fie extrădat în Romania pentru a executa restul pedepsei pentru crimă. Iusein a fost deja judecat și condamnat corect pentru crimă și exista un interes public prioritar ca cei care sunt condamnați pentru astfel de crime să-și execute sentințele în țara în care au comis infracțiunea. Canada nu poate deveni un sanctuar pentru criminalii condamnați din alte țări”.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan