Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Procedura de eliberare a permiselor de mic trafic de frontieră, precum și de păstrare și prelucrare a datelor colectate în cursul eliberării permiselor de mic trafic de frontieră pentru străinii rezidenți în zona de frontieră a Ucrainei

11.08.2018 | Vlad BERCU
Abonare newsletter
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 700 din data de 10 august 2018 a fost publicată Procedura de eliberare a permiselor de mic trafic de frontieră, precum și de păstrare și prelucrare a datelor colectate în cursul eliberării permiselor de mic trafic de frontieră pentru străinii rezidenți în zona de frontieră a Ucrainei din 18.07.2018.

Permisul de mic trafic de frontieră (PMT) se eliberează străinilor rezidenți în zona de frontieră a Ucrainei, în condițiile și pentru scopurile prevăzute în Acordul dintre Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră

Cu privire la protecția datelor, procedura prevede că este interzisă solicitarea de date cu caracter personal care este în neconcordanță cu scopul pentru care acestea sunt prelevate și colectate. Datele cu caracter personal ale persoanelor vizate sunt prelucrate, inclusiv stocate, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) – art. 4.

Procedura mai reglementează aspecte ce țin de: conținutul actelor și documentelor necesare pentru eliberarea permisului de mic trafic de frontieră, fluxul de preluare și examinare a cererilor pentru eliberarea PMT, personalizarea și transmiterea PMT către solicitanți/titulari.

Anexele conțin:
– cerere pentru eliberarea PMT
– declarație în vederea eliberării unui permis de mic trafic de frontieră pentru majori
– declarație în vederea eliberării unui permis de mic trafic de frontieră pentru minori.

Intrare în vigoare: 10 august 2018.

Vlad Bercu
Collaborator SĂVESCU & ASOCIAȚII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week