Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Ziua internaţională a stângacilor
13.08.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a stângacilor (Left Handers Day) este marcată, anual, la data de 13 august.

Temă pentru 2019: „Sărbătoreşte dreptul tău de a fi stângaci”.

Sărbătoarea implică promovarea susţinerii de care au nevoie copiii stângaci şi conştientizarea faptului că stângacii sunt expuşi pericolului de a dezvolta schizofrenie. Se consideră că sunt aproximativ 708 milioane de persoane care folosesc în principal mâna stângă pentru a scrie sau pentru a efectua procese pe care majoritatea le rezolvă folosind mâna dreaptă. Bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să fie stângaci, potrivit unor studii publicate de Psychology Today care arată o diferenţă de două procente între cele două categorii.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2018: Ziua internațională a stângacilor (Left Handers Day) este marcată, anual, la data de 13 august.

Sediul materiei: Ziua internaţională a stângacilor a fost marcată prima dată, în 1976, la iniţiativa organizaţiei ”Lefthanders International”, fapt ce a contribuit la conștientizarea dificultăților de a fi stângaci.

În anul 1990, a fost înființat Clubul Stângacilor (Left-Handers Club) pentru a se crea o legătură între stângacii din întreaga lume şi pentru a evidenția nevoile şi cerinţele acestora.

În anul 1992, Clubul Stângacilor a lansat celebrarea Zilei internaţionale a stângacilor anual, în vederea creşterii gradului de conştientizare publică în privința avantajelor şi dezavantajelor de a fi stângaci.

Câteva dintre personalitățile celebre cunoscute ca fiind stângace se numără: Pablo Picasso, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Wolfgang Amadeus Mozart, Marilyn Monroe, Robert DeNiro, Phil Collins, Paul McCartney, Ricky Martin, Linkin Park, Nicole Kidman, Morgan Freeman, Tom Cruise, Lady Gaga, Bill Gates, Oprah Winfrey, prinţul William al Marii Britanii, Bill Clinton, Justin Bieber, Barack Obama.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.