Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

SUA. Executare cu ajutorul unui coctail letal controversat
13.08.2018 | Irina RÎMARU

Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 9 august 2018, Billy Ray Irick a fost executat în statul Tennesse cu ajutorul unui coctail letal controversat, potrivit washingtonpost.com.

Billy Ray Irick, în vârstă de 59 de ani, a fost declarat vinovat de violarea şi uciderea unei fetiţe.

Într-o cerere în faţa Curţii Supreme, avocaţii au contestat protocolul de injecţie letală, ce conţine midazolam. Curtea a respins cererea. Însă un judecător al Înalţii Curţi s-a întrebat dacă nu cumva execuţia aduce cu un act de barbarie.

Sonia Sotomayor, judecător: „Experţii medicali au explicat în mod minuţios cum acest coctail din trei medicamente pe care statul Tennesse intenţionează să-l injecteze în venele lui Irick îl va face să resimtă senzaţii de înec, de sufocare şi o arsură puternică în interior. Dacă legea permite ca această execuţie să se facă în pofida ultimelor clipe oribile pe care le va trăi Irick, atunci noi am încetat să mai fim o naţiune civilizată şi am acceptat barbaria.”

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.