Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind protejarea instrumentelor financiare și a fondurilor care aparțin clienților
15.08.2018 | Vlad BERCU

Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 708 din data de 14 august 2018, a fost publicat Regulamentul nr. 10/4/2018 privind protejarea instrumentelor financiare și a fondurilor care aparțin clienților, obligațiile de guvernanță a produsului și normele aplicabile la acordarea sau primirea de onorarii, comisioane sau alte tipuri de beneficii pecuniare sau nepecuniare

În domeniul de aplicare, regulamentul vizează societățile de servicii de investiții financiare (S.S.I.F), societățile de administrare a investițiilor în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare și societățile de administrare a investițiilor, administratorii de fonduri de investiții alternative în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (3) din Legea nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investiții alternative.

Pentru cei cărora li se aplică, regulamentul stabilește dispoziții referitoare la:
– protejarea instrumentelor financiare și a fondurilor clienților;
– depozitarea instrumentelor financiare ale clienților;
– depozitarea fondurilor clienților;
– utilizarea instrumentelor financiare ale clienților;
– utilizarea necorespunzătoare a contractelor de garanție cu transfer de proprietate;
– mecanismele de guvernanță pentru protejarea activelor clienților;
– rapoartele auditorilor externi;

În cadrul cerințelor de gevernanță a produsului, regulamentul prevede obligațiile în materie de guvernanță a produsului pe care le are S.S.I.F. care produce instrumente financiare, obligațiile în materie de guvernanță a produsului pe care le au S.S.I.F. distribuitoare.

Intrarea în vigoare: 24 august 2018

Vlad Bercu
Collaborator SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti