TOP LEGAL
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul privind protejarea instrumentelor financiare și a fondurilor care aparțin clienților

15.08.2018 | Vlad BERCU
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 708 din data de 14 august 2018, a fost publicat Regulamentul nr. 10/4/2018 privind protejarea instrumentelor financiare și a fondurilor care aparțin clienților, obligațiile de guvernanță a produsului și normele aplicabile la acordarea sau primirea de onorarii, comisioane sau alte tipuri de beneficii pecuniare sau nepecuniare

În domeniul de aplicare, regulamentul vizează societățile de servicii de investiții financiare (S.S.I.F), societățile de administrare a investițiilor în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare și societățile de administrare a investițiilor, administratorii de fonduri de investiții alternative în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (3) din Legea nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investiții alternative.

Pentru cei cărora li se aplică, regulamentul stabilește dispoziții referitoare la:
– protejarea instrumentelor financiare și a fondurilor clienților;
– depozitarea instrumentelor financiare ale clienților;
– depozitarea fondurilor clienților;
– utilizarea instrumentelor financiare ale clienților;
– utilizarea necorespunzătoare a contractelor de garanție cu transfer de proprietate;
– mecanismele de guvernanță pentru protejarea activelor clienților;
– rapoartele auditorilor externi;

În cadrul cerințelor de gevernanță a produsului, regulamentul prevede obligațiile în materie de guvernanță a produsului pe care le are S.S.I.F. care produce instrumente financiare, obligațiile în materie de guvernanță a produsului pe care le au S.S.I.F. distribuitoare.

Intrarea în vigoare: 24 august 2018

Vlad Bercu
Collaborator SĂVESCU & ASOCIAȚII


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.