TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul de organizare și funcționare a Ordinului Arhitecților din România
15.08.2018 | Alexandru MATEI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Alexandru Matei

Alexandru Matei

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 704 din data de 13 august 2018, a fost publicată Regulamentul nr. 1403/2018 de organizare și funcționare a Ordinului Arhitecților din România

Ordinul Arhitecților din România, funcționează ca organizație profesională, cu personalitate juridică de drept privat, nonprofit, apolitică, de interes public, cu patrimoniu și buget proprii, autonomă și independentă, având rolul de a reprezenta, a promova și a proteja la nivel național și internațional interesele profesiei de arhitect.

Ordinul protejează și promovează calitatea produsului de arhitectură și urbanism, urmărește exercitarea competentă și calificată a profesiei, cu respectarea codului deontologic al acesteia, propune reglementări legislative și normative specifice, în vederea promovării lor, reprezintă interesele membrilor săi în fața autorităților publice și administrative, precum și în organismele profesionale internaționale. De asemenea, acordă arhitecților, arhitecților de interior și conductorilor arhitecți dreptul de semnătură, în condițiile legii, atribuție care nu poate fi exercitată de nicio altă instituție sau asociație profesională și întocmește și gestionează Tabloul național al arhitecților.

Forurile de conducere ale Ordinului sunt Conferința națională, Consiliul național, Colegiul director și președintele Ordinului.

Prin regulament se reglementează și Tabloul național al arhitecților care se întocmește pentru centralizarea evidenței arhitecților, arhitecților de interior și conductorilor arhitecți cu drept de semnătură din întreaga țară, precum și a arhitecților cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cărora li s-a recunoscut dreptul de semnătură permanent pe teritoriul României.

De asemenea, sunt cuprinse dispoziții privitoare la stagiul și arhitecții stagiari, drepturile arhitecților, arhitecților de interior și conductorilor arhitecți stagiari, modalități de exercitare a profesiei de arhitect, precum și dispoziții referitoare la răspunderea disciplinară.

Intrarea în vigoare: 13 august 2018

Avocat Alexandru Matei
Associate SĂVESCU & ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate