Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua mondială a fotografiei
19.08.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a fotografiei este marcată, anual, la data de 19 august.

În 2019 se sărbătoresc 180 de ani de la obţinerea primului brevet pentru realizarea fotografiei.

De la începutul secolului al XIX-lea, fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai important şi apreciat de tot mai mulţi oameni din întreaga lume. O fotografie are capacitatea de a surprinde un loc, o experienţă, o idee, un moment în timp, consacrându-i-se zicala „o imagine valorează o mie de cuvinte”.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2018: Ziua mondială a fotografiei este marcată, anual, la data de 19 august.

În anul 2018, Ziua mondială a fotografiei se desfășoară cu sprijinul Alianței de Paralizie Cerebrală – o organizație care sprijină copiii și familiile afectate de paralizia cerebrală. Ținta de strângere de fonduri pentru anul 2018 este de 15.000 de dolari, potrivit awarenessdays.com.

Pasionații de fotografie pot participa la eveniment în numeroase modalități. Aceștia pot împărtăși cele mai bune fotografii ale lor pe rețelele de socializare, pot intra în competiții, pot cumpăra una dintre cărțile Zilei mondiale a fotografiei ori pot face donații, prin site-ul worldphotoday.com.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2017: Ziua mondială a fotografiei este marcată, anual, la data de 19 august.

Ziua mondială a fotografiei a atins, în anul 2016, o audienţă globală de 500 de milioane de oameni din întreaga lume, fapt care a inspirat fotografi din întreaga lume să-şi împărtăşească poveştile, potrivit worldphotoday.com.

Proiectul “Ziua mondială a fotografiei” a fost lansat în anul 2009 de către Korske Ara, un tânăr fotograf din Canberra, Australia.

Fotograful Korske Ara: ”Stăteam acasă, în 2009, după Crăciun, și neavând nimic de făcut m-am gândit să văd dacă pot găsi o fotografie legată de vreun lucru în care mă pot implica. Am tastat ”Ziua mondială a fotografiei” și s-a dovedit că nu exista nimic. Așa că m-am gândit că aș putea să creez o Zi mondială a fotografiei, prea puțin știind de cât timp și energie ar putea fi nevoie”, potrivit canberratimes.com.

Un an mai târziu, a fost organizată online prima galerie la nivel mondial, fiind expuse 270 de fotografii, site-ul înregistrând vizitatori din peste 100 de ţări.

Cum astăzi fotografia este la îndemâna tuturor, Ziua mondială a fotografiei apare ca o încurajare pentru oamenii din întreaga lume de a marca acest eveniment. Orice fotografie reprezintă o poveste care ne poate ajuta să conturăm mai bine lumea în care trăim.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.