Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro


Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a bicicletei
03.06.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a bicicletei este marcată, anual, la data de 3 iunie.

Artizanul Zilei mondiale a bicicletei a fost profesorul Leszek Sibilski. Timp de zece ani, acesta a fost membru al Echipei Naţionale de Ciclism a Poloniei iar apoi şi-a obţinut doctoratul în Sociologie aplicată, specializat în Acţiune socială şi Mişcări sociale. A scris despre rolul bicicletei în societate şi a susţinut o prezentare la colocviul „Oameni de ştiinţă pentru ciclism” din Taipei. În urma acestora, a contactat Banca Mondială pentru a găsi campioni ai metodelor de transport sustenabile şi a fost pus în legătură cu managerul programului „Mobilitate sustenabilă pentru toţi”, o coaliţie a organizaţiilor care activează în sectorul transporturilor şi care au ca scop realizarea Obiectivelor de dezvoltare sustenabilă.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2018: Ziua mondială a bicicletei este marcată, anual, la data de 3 iunie.

Potrivit Alianţei Mondiale a Ciclismului (WCA), Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluţie în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare din New York, prin care a declarat că se sărbătoreşte în toată lumea Ziua mondială a bicicletei, la data de 3 iunie, potrivit ecf.com.

Rezoluția poate fi consultată aici.

Asociația Mondială a Ciclismului (WCA) și Federația Europeană a Cicliștilor (ECF) au salutat rezoluţia adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cele două organizaţii făcând campanie pentru o Zi mondială a bicicletei, încă din 2016. Bernhard Ensink, Secretarul General al WCA şi ECF, a declarat, cu acest prilej, că bicicleta reprezintă ”o sursă de beneficii sociale, economice şi de mediu şi aduce oamenii împreună”, potrivit ecf.com.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.