Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a rinichiului
14.03.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA


Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a rinichiului (World Kidney Day) este marcată, anual, anual, în a doua zi a lunii martie.

Temă pentru 2019: „Rinichi sănătoși pentru toată lumea!”

Se estimează că 850 de milioane de oameni din întreaga lume au boli de rinichi din diferite cauze. Boala cronică de rinichi (CKD) provoacă cel puțin 2,4 milioane de decese pe an și este acum cea de-a 6-a cea mai rapidă creștere a morții.

Cu această ocazie Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Delia Grădinaru doreşte să marcheze acest eveniment printr-o campanie de informare a publicului larg privind conştientizarea următoarelor aspecte:
– Cum ne menţinem rinichii sănătoşi;
– Cum putem preveni bolile renale;
– Care sunt factorii de risc;
– Care este modalitatea de a trăi cu afecţiunile renale.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2018: Ziua mondială a rinichiului (World Kidney Day) este marcată, anual, în a doua zi a lunii martie.

Sediul materiei: Ziua mondială a rinichiului a fost instituită în anul 2006, la inițiativa Societății Internaționale de Nefrologie și a Federației Internaționale a Fundațiilor Rinichiului.

Boala cronică de rinichi reprezintă o problemă de sănătate care afectează aproximativ 195 de milioane de femei din lumea întreagă. Această boală se situează pe locul 8 în topul cauzelor de deces care au loc în rândul femeilor.

Potrivit unor studii, prevalența riscului de a dezvolta boala cronică de rinichi este mai ridicată în rândul femeilor, în raport cu bărbații. Cu toate acestea, numărul femeilor dializate este mai mic decât cel al bărbaților, din trei motive principale: progresia bolii cronice de rinichi este mai lentă în rândul femeilor, barierele socio-economice conduc la întârzierea dializei sau absența acesteia în rândul femeilor și accesul inegal la serviciile de sănătate în anumite țări. De asemenea, efectuarea transplantului renal este inegală, din cauza diverselor aspecte de ordin social, cultural și psihologic, conform srnefro.ro.

Societatea Internațională de Nefrologie dorește să atragă atenția asupra bolilor rinichilor, prin ediția din anul 2018, care se desfășoară sub sloganul ”Rinichiul și sănătatea femeii”, informând asupra celor mai recente metode de tratament și prevenție.

Raportul realizat în urma campaniei derulate în acest an cu ocazia Zilei mondiale a rinichiului poate fi consultat aici.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate