JURIDICE SELECTED
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua internaţională a democraţiei

15.09.2018 | Cristian JURA, Cornelia DĂROI, Daniela NICULCEA
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua internaţională a democraţiei este marcată, anual, la data de 15 septembrie.

Tema din acest an: „Democrația sub tulpină: soluții pentru o lume în schimbare.”

Ziua internațională a democrației din acest an reprezintă o oportunitate de a căuta modalități de a revigora democrația și de a căuta răspunsuri la provocările sistemice cu care se confruntă. Aceasta include abordarea inegalităților economice și politice, transformarea democrațiilor într-o incluziune mai mare prin aducerea tinerilor și a celor marginalizați în sistemul politic și transformarea democrațiilor într-o abordare mai inovatoare și mai receptivă la provocările emergente precum migrația și schimbările climatice.

António Guterres, Secretarul General al ONU: „Democrația este mai puternică decât oricând în decenii, de aceea această Zi Internațională ar trebui să ne determine să căutăm modalități de a revigora democrația și de a căuta răspunsuri pentru provocările sistemice cu care se confruntă”.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2017: Ziua internaţională a democraţiei este marcată în fiecare an la data de 15 septembrie.

Din anul 2008, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a hotărât ca data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Ziua internaţională a democraţiei.

Rezoluţia Organizaţiei Naţiunilor Unite poate fi consultată aici.

De asemenea, data de 15 septembrie coincide cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind democraţia, care poate fi consultată aici.

Tema aleasă pentru celebrarea în acest an a Zilei internaționale a democrației vizează ”Responsabilitatea politică: consolidarea legăturilor dintre parlamente şi cetăţeni.”

Uniunea Interparlamentară promovează democraţia ca fiind unul din obiectivele sale primordiale şi dedică Zilei internaţionale a democraţiei semnificaţia cuvenită, organizând o serie de activităţi şi punând la dispoziţie o pagină de internet destinată prezentării semnificaţiei acestei zile şi evenimentelor organizate în lumea întreagă cu această ocazie, potrivit cdep.ro.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan