Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Kofi Annan, fost secretar general al ONU, a decedat. UPDATE: Mesaje de condoleanțe
20.08.2018 | Irina RÎMARU


20 august 2018: Sâmbătă, 18 august 2018, Klaus Iohannis, Președintele României, a transmis următorul mesaj, prin intermediul contului de Twitter„Astăzi l-am pierdut pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU şi laureat al premierului Nobel. A fost un lider vizionar, o inspiraţie pentru noi toţi să continuăm să lucrăm pentru o lume mai paşnică. Eforturile sale de a reforma ONU nu vor fi uitate. Sincere condoleanţe familiei sale.”

***

20 august 2018: Sâmbătă, 18 august 2018, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a transmis un mesaj în contextul decesului lui Kofi Annan.

Jean-Claude Junker: „Cu o tristețe profundă am aflat în această dimineață despre decesul vechiului meu prieten și inspirația mea, Kofi Annan. În numele meu și al Comisiei Europene, aș dori să ofer cele mai profunde condoleanțe soției sale Nane și întregii sale familii. (…)

Dar cea mai mare recunoaștere pe care o putem aduce lui Kofi Annan este să-i păstrăm în viață moștenirea și spiritul. Nu a fost niciodată mai important decât în lumea de astăzi.”

Mesajul complet, în limba engleză, este disponibil aici.

***

Sâmbătă, 18 august 2018, Kofi Annan a decedat, potrivit kofiannanfoundation.org.

„Familia Annan şi Fundaţia Kofi Annan anunţă cu imensă tristeţe că Kofi Annan, fost secretar general al Naţiunilor Unite şi Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, s-a stins din viaţă liniştit pe 18 august, după o scurtă boală. Soția sa, Nane, și cei trei copii Ama, Kojo și Nina i-au fost aproape în ultimele sale zile.”

Originar din Ghana, Kofi Annan a avut două mandate în fruntea Organizaţiei Naţiunilor Unite, între 1997 şi 2006, find cel de-al şaptelea secretar general al organizaţiei. Cu ocazia centenarului Premiilor Nobel, Kofi Annan şi ONU au primit Premiul Nobel pentru Pace.

Kofi Annan s-a căsătorit de două ori. Actuala soție, Nane Maria Annan, este avocat, iar din anul 1983 lucrează la sediul ONU.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate