« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regulamentul de organizare și funcționare a penitenciarelor
20.08.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 715 din data de 17 august 2018, a fost publicat Regulamentul de organizare și funcționare a penitenciarelor, din 10.07.2018. 

Potrivit regulamentului, penitenciarele sunt instituții publice cu personalitate juridică, în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, înființate prin hotărâre a Guvernului, și fac parte din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională.

Regulamentul stabilește atribuțiile personalului cu funcții de conducere din penitenciare, precum și numirea sau revocarea acestora. De asemenea, stabilește și categoriile de personal din cadrul penitenciarului, respectiv funcționari publici cu statut special și personalul contractual.

În ceea ce privește structura penitenciarelor, acestea sunt organizate în sectoare de activitate și în alte structuri precum servicii, birouri sau compartimente, iar atribuțiile sectoarelor de activitate și ale structurilor se stabilesc prin prezentul regulament.

În București penitenciarul cu rol de coordonare a locurilor de detenție este Penitenciarul București-Rahova. Acesta are rol de coordonare pentru Penitenciarul București – Jilava, Penitenciarul Spital București – Jilava, Penitenciarul Spital București Rahova, Penitenciarul Giurgiu.

Intrarea în vigoare: 17 august 2018

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD