Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Precipitarea dată de încălcarea legii


23 august 2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

Am întâlnit și anumite explicații, teorii, bazate pe niște procese de intenţie, până la urmă, în care încălcarea unor reguli, altor reguli decât aceea de a nu conduce sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, de exemplu de a conduce fără permis sau cu permisul suspendat, cu o problemă, de a te știi în culpă, de a te știi încălcând contravențional legea îţi creează o stare de nelinişte, de precipitare, stare despre care statistica a dovedit că te califică cumva ca, în anumite situaţii, să reacţionezi în mod diferit. Dar, în mod obiectiv, dacă se dovedeşte că o persoană, în deplinătatea puterilor ei de reacție, de apreciere, ar fi reacționat la fel, atunci se dovedeşte că aceste influenţe, mai mult sau mai puţin precis determinate, nu au contribuit cu nimic şi situaţia ar fi fost aceeași.

Avocat Augustin Zăbrăuțanu
ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Legătura de cauzalitate – de la teoria de specialitate la practica organelor judiciare. Malpraxis medical şi evenimente rutiere”, ediția 205 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică