Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Lege privind activitatea consulară I Proiect. UPDATE: Aprobare
05.10.2018 | JURIDICE.ro

5 octombrie 2018: Joi, 4 octombrie 2018, Guvernul României a aprobat proiectul de Lege privind activitatea consulară, elaborat la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe, potrivit unui comunicat.

Actul normativ are ca obiect de reglementare stabilirea și exercitarea relațiilor consulare, modalitățile de organizare a activității consulare, conținutul și limitele atribuțiilor consulare, precum și măsurile interinstituționale de facilitare a activității consulare. Totodată, actul consacră la nivel legislativ sistemele informatice implementate la nivelul întregii rețele consulare a României și asigură premisele necesare menținerii funcționalității acestora, ca soluții optime pentru creșterea capacității de preluare și procesare a solicitărilor de servicii, asistență și protecție consulară formulate de cetățenii români aflați în străinătate.

În contextul amplificării riscurilor de securitate la nivel global, actuala inițiativă legislativă creează cadrul juridic necesar pentru optimizarea instrumentelor consulare destinate gestionării situațiilor de criză consulară, atât în beneficiul cetățenilor români din afara frontierelor României, cât și al cetățenilor celorlalte state membre UE, care nu sunt reprezentați la nivel consular pe teritoriul unor țări terțe.

***

27 august 2018: Vineri, 24 august 2018, Ministerul Afacerilor Externe a lansat în dezbatere publică un proiect de Lege privind activitatea consulară.

:: Proiectul
:: Expunerea de motive


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.