Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Gânduri pentru candidatul la examenul de primire în profesia de avocat
28.08.2018 | Tudor COLŢAN

Tudor Colțan

Tudor Colțan

Dragii mei,

Având în vedere că mai sunt cinci zile, m-am gândit să vă împărtășesc ceea ce mi-ar fi plăcut să știu eu înainte de examen și… nu am știut.

1. V-ați super stresat zilele acestea, odihniți-vă mintea, mai ales pentru cei care vin la examen din provincie. Veniți mai devreme și bucurați-vă de o plimbare prin București.

2. Aveți grijă la alimentație și hidratați-vă bine, pentru că e esențial să fiți în formă în ziua examenului.

3. Somnul e cuvântul cheie pentru zilele astea și știu că vă e super dor de un somn bun, care va urma oricum după victoria de vineri.

4. Veniți în ziua examenului cu suficient timp înainte și încercați să nu vă mai luați biblioteca după voi. Nu mai ajută niște articole citite înainte.

5. Cum aș trata eu grilele acum, din experiență?

a) Citesc o dată grilele de la 1 la 100 și pun direct răspunsul la grilele pe care le știu fără probleme (există cel puțin 20 de grile de genul). De ce aș face asta? E simplu, mintea e odihnită și nu începe să apără sindromul “teoria conspirației” cu privire la grile. Dacă o citești, peste 2 ore s-ar putea să nu mai iei răspunsul ok.

b) Revin asupra grilelor și încerc să îmi asum răspunsul. Cea mai des întâlnită greșeală e să te răzgândești de 10 ori. Faci raționamentul grilei praf.

c) Da, există grile ciudate care vor fi interpretabile, dar priviți partea bună: cel puțin 80 de grile sunt alea bune, pe Cod, fără probleme.

Vă doresc o gândire limpede și păstrați-vă calmul. Atenția e esențială în tot demersul acesta și nu există puncte din oficiu. Voi sunteți cei care fac diferența, doar voi.

Mult succes!

Avocat Tudor Colțan
Associate STOICA & Asociații


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Gânduri pentru candidatul la examenul de primire în profesia de avocat”

  1. Am și eu un gând:
    1. Jos grilele!
    2. Sus CEDO și dreptul Uniunii!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.