
7 septembrie 2018: Joi, 6 septembrie 2018, Curtea Penală Internațională a informat că are jurisdicţie pentru anchetarea migraţiei în masă a sute de mii de musulmani rohingya din Myanmar în Bangladesh şi pentru judecarea persoanelor acuzate de infracțiuni în legătură cu aceasta.
Ancheta preliminară în acest caz este condusă de procurorul Fatou Bensouda.
:: Comunicatul integral al Curții Penale Internaționale
***
28 august 2018: Luni, 27 august 2018, compania Facebook a decis să închidă paginile mai multor oficiali ai armatei din Myanmar, între care generalul Min Aung Hlaing, ca urmare a investigațiilor efectuate de către Organizația Națiunilor Unite care a recomandat ca aceștia să fie judecați pentru genocid, crime împotriva umanității și crime de război, potrivit reuters.com.
Decizia Facebook, care reprezintă o premieră, nu poate fi contestată și a fost luată pe fondul unor „teribile violente etnice în Myanmar„, după ce experții ONU au concluzionat că Facebook a jucat „un rol determinant” în propagarea discursului urii, rețeaua de socializare fiind utilizată ca mijloc de comunicare oficial de către unele dintre persoanele vizate.
În Myanmar, sute de mii de musulmani rohingya au fost forțați să părăsească statul, prin acțiuni care includ, între altele, violuri în masă sau masacre.
:: Raportul ONU
Aflaţi mai mult despre Facebook, genocid, Organizatia Natiunilor Unite, violențe etniceJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.