Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Debitorul, totuși, trebuie lăsat să trăiască…
08.09.2018 | Ștefan MIU

JURIDICE - In Law We Trust
Ștefan Miu

Ștefan Miu

Depinde foarte mult de relația care o ai și cu terțul poprit, cu banca, cum îți comunică despre ce este vorba pe cont, dacă există o convenție salarială sau dacă să-i încasezi venituri salariale și față de debitor, dacă debitorul, în urma adreselor care se fac și înștiințărilor că este executat silit, vine și aduce toate informațiile despre situația sa executorului. Acum, în urma interogărilor care se fac, se poate depista foarte uşor locul de muncă, angajatorul şi, automat, se poate trimite direct poprirea la angajator.

Părerea mea este că se poate evita acest lucru, să i se pună o poprire de două ori și să-i oprească şi terțul poprit, în discuţie banca, ⅓ din venituri și angajatorul la fel. Dacă se pune poprirea, se pune la angajator, iar banca furnizează informaţii despre cont, în sensul că dacă încasează alte sume pe acel cont şi îl foloseşte pentru alte operaţiuni, să-i oprească diferenţa care este peste încasarea lui, pe care o ia pe venitul salarial. Adică, problema este că debitorul, totuși, trebuie lăsat să trăiască și el. Totuşi, trebuie să fim conştienţi că, odată ce debitorului i-ai redus venitul atât de mult, va încerca să producă nelegal venituri pentru a supravieţui. Și atunci chiar nu mai ai cum să-l execuți.

Executor judecătoresc Ștefan Miu

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Misterele popririi asupra conturilor bancare într-un triunghi al bermudelor”, ediția 207organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.