Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Avizarea spațiilor destinate depozitării munițiilor, capselor sau pulberilor pentru muniție


29.08.2018 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 740 din data de 28 august 2018, a fost publicat Ordinul nr. 1884/2018 privind avizarea spațiilor destinate depozitării munițiilor, capselor sau pulberilor pentru muniție.

Spațiile de depozitare trebuie să asigure condițiile optime pentru păstrarea sau depozitarea îndelungată, să asigure realizarea deplinei siguranțe și măsuri pentru apărarea împotriva incendiilor și nu pot fi utilizate în alt scop decât cel pentru care sunt destinate.

De asemenea, spațiile de depozitare trebuie să fie construite din materiale incombustibile, să aibă o singură ușă de acces confecționată din metal sau din materiale rezistente la foc, prevăzută cu încuietori duble independente.

Se interzice accesul în spațiile de depozitare cu obiecte generatoare de scântei, flacără deschisă, precum și cu accesorii pentru fumat.

În spațiile de depozitare se vor menține o temperatură și o umiditate care nu trebuie să depășească valorile admise de depozitare stabilite de producător.

Pulberea pentru muniție se păstrează în dulapuri sau seifuri metalice prevăzute cu încuietori, amplasate într-o încăpere separată de cele în care se păstrează muniție sau capse pentru muniție.

Intrarea în vigoare: 28 august 2018

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro