« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Procedura de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice
30.08.2018 | Alexandru MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alexandru Matei

Alexandru Matei

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 745 din data de 29 august 2018, a fost publicată Procedura de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice și de emitere a deciziilor de impunere anuală din 24.08.2018.

Procedura, în stabilirea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, stabilește pașii după cum urmează:
– înregistrarea declarațiilor de impunere anuală în aplicația informatică;
– identificarea contribuabililor care nu au depus declarația de impunere anuală;
– notificarea contribuabililor care nu au depus declarația de impunere anuală;
– procesarea declarațiilor de impunere anuală;
– verificarea de coerență a datelor declarate de contribuabili;
– recalcularea venitului net anual/pierderii nete anuale;
– stabilirea bazei de impozitare;
– emiterea deciziilor de impunere;
– comunicarea deciziilor de impunere.

Contribuabilii persoane fizice nu au obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile realizate în anul 2017, dacă până la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative au depus la organul fiscal Declarația privind veniturile realizate din România (formularul 200) sau Declarația privind veniturile realizate din străinătate (formularul 201).

În cazul în care, pentru veniturile realizate în anul 2017, se depune și Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – cap. I „Date privind veniturile realizate în anul 2017”, organul fiscal utilizează pentru definitivarea anului 2017 datele declarate în Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Intrarea în vigoare: 29 august 2018.

Avocat Alexandru Matei
Associate SĂVESCU & ASOCIAŢII

 
Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD