TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Procedura de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice
30.08.2018 | Alexandru MATEI

 
SMARTBILL
Alexandru Matei

Alexandru Matei

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 745 din data de 29 august 2018, a fost publicată Procedura de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice și de emitere a deciziilor de impunere anuală din 24.08.2018.

Procedura, în stabilirea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, stabilește pașii după cum urmează:
– înregistrarea declarațiilor de impunere anuală în aplicația informatică;
– identificarea contribuabililor care nu au depus declarația de impunere anuală;
– notificarea contribuabililor care nu au depus declarația de impunere anuală;
– procesarea declarațiilor de impunere anuală;
– verificarea de coerență a datelor declarate de contribuabili;
– recalcularea venitului net anual/pierderii nete anuale;
– stabilirea bazei de impozitare;
– emiterea deciziilor de impunere;
– comunicarea deciziilor de impunere.

Contribuabilii persoane fizice nu au obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile realizate în anul 2017, dacă până la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative au depus la organul fiscal Declarația privind veniturile realizate din România (formularul 200) sau Declarația privind veniturile realizate din străinătate (formularul 201).

În cazul în care, pentru veniturile realizate în anul 2017, se depune și Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – cap. I „Date privind veniturile realizate în anul 2017”, organul fiscal utilizează pentru definitivarea anului 2017 datele declarate în Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Intrarea în vigoare: 29 august 2018.

Avocat Alexandru Matei
Associate SĂVESCU & ASOCIAŢII


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.