Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ARTMARK. Muzeele în luna august
31.08.2018 | Cornelia DĂROI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

ARTMARK vă recomandă să vizitaţi, la finalul acestei veri, expoziţiile organizate de către muzeele din țară.

Oglinzi oglindite”. Expoziția prezintă lucrări selectate din colecţia MARe/Muzeul de Artă Recentă, alături de lucrări ale artiştilor orădeni. Cum anume se pot așeza, la aceeași masă, „Grupul de la Oradea” și „Rostopasca”? Cum s-a ieșit din curentul „neo-ortodoxist”, „metafizic” în care se refugiase Bucureștiul optzecist, ba chiar și nouăzecist și în ce măsură replica secularizată, uneori chiar explicit anti-eclesială este determinată și, pe alocuri, definită de aportul artiștilor orădeni?

Organizatori: Muzeul de Artă Craiova, Muzeul de Artă Recentă
Curator: Erwin Kessler
Durata: 24 august – 10 octombrie 2018

| WOMAN, ALL TOO WOMAN | Expoziția aduce unele dintre cele mai importante artiste ale scenei contemporane românești la Muzeul de Artă din Timișoara și una dintre cele mai cunoscute lucrări de artă contemporană ale Marinei Abramović – „Balkan Baroque”.

Organizatori: Muzeul de artă Timișoara
Curator: Andreea Foanene
Durata: 15 august – 15 octombrie 2018

Servirea mâncării, între medieval și modernExpoziția prezintă o istorie pe scurt a evoluției veselei și tacâmurilor folosite în spațiul european, la trecerea dintre medieval și modern. Sunt prezentate piese din argint, cositor, cupru și oțel din colecțiile Muzeului de Istorie Casa Altemberger, datate în secolele XVI – XIX, mai puțin cunoscute sau care nu au fost expuse până la această dată.

Organizatori: Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger
Curatori: dr. Raluca Teodorescu, dr. Dana Hrib, dr. Raluca Frîncu
Durata: 20 iulie – 31 decembrie 2018

Hollosy Simon și colonia de artiști de la Baia Mare. Anul 2018 marchează centenarul trecerii în neființă a pictorului și dascălului Hollósy Simon. Moștenirea lăsată de el nu se rezumă doar la lucrările de artă, ci este una extinsă, ce înglobează întregul univers care a gravitat în jurul coloniei de artiști de la Baia Mare. Înființată în 1896, aceasta a reprezentat un punct de reper în evoluția artei maghiare și transilvănene.

Organizator: Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Curator: dr. Iakob Attila
Durata: 8 august – 2 septembrie 2018

Muzeul Orașului Oradea – Complex CulturalEste o instituție nouă, înființată în aprilie 2018. În viitor în cadrul acestui muzeu urmează să fie înființate alte secții importante, dedicate francmasoneriei, secessionului și istoriei evreilor orădeni. În cadrul Muzeului Orașului Oradea pot fi vizitate atât expoziții permanente („Istoria fotografiei orădene; „Magazinul Mixt”; „Copilăria în Epoca de Aur”; „Biserici în palat – cercetări arheologice în Palatul Princiar”; Muzeul Pâinii; Expoziţia Episcopiei Greco-Catolice de Oradea – File de istorie; Expoziţia Bisericii Reformate Oradea; Expoziţia Episcopiei Romano-Catolice de Oradea; Memorialul ”Rezistență și represiune în Bihor”), precum și numeroase și interesante expoziții temporare.

Cornelia Dăroi

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate