« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Normele privind formarea profesională continuă a auditorilor financiari
01.09.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 752 din data de 31 august 2018, au fost publicate Normele privind formarea profesională continuă a auditorilor financiari din 14.08.2018.

Normele reglementează formarea profesională continuă în activitatea de audit financiar pentru auditorii financiari autorizați și înregistrați în Registrul public electronic al auditorilor financiari și firmelor de audit, care pot desfășura audit statutar, precum și cerințele de atestare a lectorilor, în vederea asigurării unei pregătiri profesionale unitare și de calitate a profesioniștilor din domeniul auditului financiar și se aplică tuturor auditorilor financiari autorizați și înregistrați în Registrul public electronic care pot desfășura activitatea de audit statutar.

Formarea profesională continuă a auditorilor financiari se realizează prin programul de formare profesională continuă a auditorilor financiari (PFSC). PFPC în domeniul auditului financiar, în sensul prezentelor norme, pot fi susținute numai de lectori atestați de către Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar (ASPAAS).

Formarea profesională continuă structurată poate fi recunoscută de ASPAAS dacă aceasta este organizată de către Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR), în cazul delegării activității, de către un alt organism profesional din domeniu pe plan național sau internațional ori de către un furnizor de formare profesională continuă. ASPAAS monitorizează modul de îndeplinire de către auditorii financiari a cerințelor de formare profesională continuă impuse de prezentele norme.

Auditorii financiari au obligația de a transmite anual către ASPAAS, până la data de 31 ianuarie, pentru obținerea vizei anuale, declarația privind formarea profesională continuă, printr-o declarație anuală privind formarea profesională continuă.

Intrarea în vigoare: 31 august 2018.

 
Secţiuni: Articole, Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD