Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii. Acțiuni de control – 6-24 august 2018
03.09.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 31 august 2018, Inspecția Muncii a informat că, în perioada 6-24 august 2018, a desfășurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 5.459.300 de lei, potrivit unui comunicat.

În cadrul acțiunilor de control (2687 în domeniul relațiilor de muncă și 1182 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), Inspecția Muncii a identificat 382 persoane care lucrau fără forme legale. Totodată, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 330 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”La nivelul Uniunii Europene, prin Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA), se organizează Campania pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2018-2019, pe care Inspecția Muncii o desfășoară la nivel național, prin organizarea Săptămânii Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă cu tema Prevenirea riscurilor generate de substanțe periculoase. Campania se va desfăşura pe parcursul trimestrelor III şi IV şi se va finaliza prin organizarea a 4 simpozioane regionale, în judeţele Tulcea, Braşov, Bistriţa-Năsăud şi Ialomiţa, la care se vor prezenta bune practici în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ce pot contribui la îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii profesionale, precum şi alte informaţii de interes general legate de problematica substanţelor periculoase. Campania se adresează angajatorilor şi lucrătorilor din sectorul public şi privat, inclusiv celor care activează în întreprinderile mici şi mijlocii, managerilor și conducătorilor locurilor de muncă, lucrătorilor desemnaţi pentru activităţile de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale, serviciilor interne de prevenire şi protecţie, sindicatelor şi reprezentanţilor lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii lucrătorilor, serviciilor externe de prevenire şi protecţie, organizaţiilor patronale, asociaţiilor profesionale, instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al asigurării la accidente de muncă şi îmbolnăviri profesionale, furnizorilor de servicii şi de formare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi comunităţilor educaţionale.”

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO