Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Olanda. ING, amendată pentru deficiențe grave în implementarea politicii pentru prevenirea criminalității economice


5 septembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 4 septembrie 2018, Grupul ING a ajuns la un acord cu procurorii din Olanda într-o cauză în care a fost vizat de acuzații privind încălcarea legislației referitoare la prevenirea spălării banilor şi finanţării terorismului, potrivit unui comunicat.

Astfel, ING a fost de acord să plătească suma de 775 milioane de euro (675 de milioane de euro amendă și 100 milioane de euro pentru dezghețare), recunoscând faptul că au existat deficiențe grave în implementarea politicii pentru prevenirea criminalității economice de către ING Olanda, în perioada 2010-2016, ceea ce a permis utilizarea conturilor clienților pentru spălare de bani, în contextul în care banca nu a identificat beneficiarii finali ai conturilor şi nu a observat tranzacţiile neobişnuite care au avut loc prin intermediul acestor conturi.

Ralph Hamers, CEO al ING: „Ca bancă avem obligația de a ne asigura că operațiunile noastre respectă cele mai înalte standarde, în special în ceea ce privește prevenirea utilizării abuzive a sistemului financiar de către infractori. Nerespectarea acestor standarde este inacceptabilă și ING își asumă întreaga responsabilitate.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii