TOP LEGAL
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Contractul de internship, specie a contractului de muncă

16.09.2018 | Cătălin MICU
Cătălin Micu

Cătălin Micu

Și aici poate deschidem o cutie a Pandorei. Acea dispoziție din Legea privind internship-ul, care precizează că nu trebuie disimulat un contract de muncă, într-un contract de internship, o văd ca fiind una care ne va da multe bătăi de cap, pentru că am senzația că, la nivelul economiei mici, la nivelul business-urilor foarte mici, va exista o tendință de a fi angajați, nu știu, nu am definit încă dacă vorbim despre un contract de muncă, o specie a contractului de muncă sau un contract în afara reglementării dreptului muncii, dar cred că vor fi persoane care vor tinde să angajeze interni pentru diferite sarcini, nu neapărat cu scopul de a le verifica cunoștințele, ci cu scopul de a-și asigura anumite zone din business care nu ar necesita exercițiul unui salariat cu normă întreagă și permanent. Și mă gândesc aici la activitățile cu caracter sezonier, gen domeniul turistic, agricol, poate și alte activități cu astfel de caracter sezonier.

Și, plecând de la o astfel de practică, pe care, personal, nu o exclud, s-ar putea ca AJOFM-ul sau Inspecția Muncii – eu încă nu m-am lămurit care și cum ce va verifica – s-ar putea să recalifice aceste contracte și, din nefericire, s-ar putea ca această practică să fie exploatată și la nivelul stagiilor de practică pe care le vor organiza companiile care chiar vor să organizeze stagii de practică și nu altfel. Iar aici, întrebarea mea este cum vom distinge între un stagiu de practică real și un stagiu de practică, să-i spunem, forțat? Pentru că nu avem niște criterii de demarcație clare, așa cum, este adevărat, dacă nu era reglementată obligația de a plăti, probabil că aveam un element de discuție. Așa este reglementată, alte activități nu văd să nu fie, alte elemente distinctive nu le văd. Ok, nu spune nimic Legea, dar bănuiesc că vom intra în anumite chestiuni lăturalnice din sănătatea și securitatea în muncă, accidentul de muncă etc. Va fi accidentul unui intern considerat accident de muncă sau nu? Aceasta ține, probabil, de unde sfera vom încadra acest contract. Personal, cred că este o specie a contractului de muncă.

Avocat Cătălin Micu
Managing Associate ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Noua reglementare pentru INTERNSHIP”, ediția 209organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan