TOP LEGAL
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ar trebui salvată natura civilă a contractului de internship

14.09.2018 | Ion DRAGNE
Ion Dragne

Ion Dragne

Legea privind internshipul, din păcate, nu ne privește prea prietenos, ca atare, trebuie să tragem și altă concluzie, pentru ca dreptul să existe, că putem să încheiem contracte de internship, dar nesupuse acestei Legi. Sigur că fiecare dintre noi trebuie să cumpănească după ce trage această concluzie. Cred eu că au avut în vedere inițiatorii și apoi, mai departe, legiuitorul, să o facă precum o construcție civilă, dar s-a terminat ca o construcție cvasi de dreptul muncii și cred că dacă ni se vor cere păreri, noi ar trebui să încercăm să salvăm natura civilă a contractului de internship, încercând să spunem „Și instituie procedura internă de cercetare pentru cazul în care ai de gând să-l sancționezi pe intern,” ca să putem să vorbim.

Și cum vom face aceasta? Prin regulile de procedură, pe care ești obligat să le asiguri transparent. Adică, în alți termeni, chiar și în contractul de internship să se prevadă în ce condiții se poate dispune o sancțiune contractuală. Am observat că este extrem de relaxată Legea în privința, ziceam noi, atât a condițiilor pe care trebuie să îndeplinească internul, cât și a condițiilor de calificare pe care trebuie să le îndeplinească îndrumătorul.

Avocat dr. Ion Dragne, Fondator DRAGNE & ASOCIAȚII
Decanul Baroului București

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Noua reglementare pentru INTERNSHIP”, ediția 209organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan