Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Ar trebui salvată natura civilă a contractului de internship
14.09.2018 | Ion DRAGNE

Ion Dragne

Ion Dragne

Legea privind internshipul, din păcate, nu ne privește prea prietenos, ca atare, trebuie să tragem și altă concluzie, pentru ca dreptul să existe, că putem să încheiem contracte de internship, dar nesupuse acestei Legi. Sigur că fiecare dintre noi trebuie să cumpănească după ce trage această concluzie. Cred eu că au avut în vedere inițiatorii și apoi, mai departe, legiuitorul, să o facă precum o construcție civilă, dar s-a terminat ca o construcție cvasi de dreptul muncii și cred că dacă ni se vor cere păreri, noi ar trebui să încercăm să salvăm natura civilă a contractului de internship, încercând să spunem „Și instituie procedura internă de cercetare pentru cazul în care ai de gând să-l sancționezi pe intern,” ca să putem să vorbim.

Și cum vom face aceasta? Prin regulile de procedură, pe care ești obligat să le asiguri transparent. Adică, în alți termeni, chiar și în contractul de internship să se prevadă în ce condiții se poate dispune o sancțiune contractuală. Am observat că este extrem de relaxată Legea în privința, ziceam noi, atât a condițiilor pe care trebuie să îndeplinească internul, cât și a condițiilor de calificare pe care trebuie să le îndeplinească îndrumătorul.

Avocat dr. Ion Dragne, Fondator DRAGNE & ASOCIAȚII
Decanul Baroului București

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Noua reglementare pentru INTERNSHIP”, ediția 209organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.