Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ar trebui salvată natura civilă a contractului de internship
14.09.2018 | Ion DRAGNE

Secţiuni: Drept civil, Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
Ion Dragne

Ion Dragne

Legea privind internshipul, din păcate, nu ne privește prea prietenos, ca atare, trebuie să tragem și altă concluzie, pentru ca dreptul să existe, că putem să încheiem contracte de internship, dar nesupuse acestei Legi. Sigur că fiecare dintre noi trebuie să cumpănească după ce trage această concluzie. Cred eu că au avut în vedere inițiatorii și apoi, mai departe, legiuitorul, să o facă precum o construcție civilă, dar s-a terminat ca o construcție cvasi de dreptul muncii și cred că dacă ni se vor cere păreri, noi ar trebui să încercăm să salvăm natura civilă a contractului de internship, încercând să spunem „Și instituie procedura internă de cercetare pentru cazul în care ai de gând să-l sancționezi pe intern,” ca să putem să vorbim.

Și cum vom face aceasta? Prin regulile de procedură, pe care ești obligat să le asiguri transparent. Adică, în alți termeni, chiar și în contractul de internship să se prevadă în ce condiții se poate dispune o sancțiune contractuală. Am observat că este extrem de relaxată Legea în privința, ziceam noi, atât a condițiilor pe care trebuie să îndeplinească internul, cât și a condițiilor de calificare pe care trebuie să le îndeplinească îndrumătorul.

Avocat dr. Ion Dragne, Fondator DRAGNE & ASOCIAȚII
Decanul Baroului București

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Noua reglementare pentru INTERNSHIP”, ediția 209organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti