Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC





ANRE. Ordinul privind aprobarea regulilor de înregistrare în Registrul certificatelor verzi a CV consumate pentru îndeplinirea de către operatorii economici a obligației de achiziție de CV pentru anul 2018
05.09.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 765 din data de 5 septembrie 2018 a fost publicat Ordinul nr. 164/2018 privind aprobarea regulilor de înregistrare în Registrul certificatelor verzi a certificatelor verzi consumate pentru îndeplinirea de către operatorii economici a obligației de achiziție de certificate verzi pentru anul de analiză 2018.

În conformitate cu Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, certificatele verzi reprezintă un titlul ce atestă producerea din surse regenerabile de energie a unei cantități de energie electrică. Certificatul se poate tranzacționa, distinct de cantitatea de energie electrică pe care acesta o reprezintă, pe o piață organizată, în condițiile legii. Certificatul verde nu este un instrument financiar.

Tot Legea nr. 220/2008 reglementează obligație referitoare la energia regenerabilă, cu privire la care se face următoarea referire, sistemul de promovare care fie impune producătorilor de energie să includă în producția lor o anumită proporție de energie din surse regenerabile, fie impune furnizorilor de energie să includă în furnizarea de energie o anumită proporție de energie din surse regenerabile sau care impune consumatorilor de energie să includă în consumul lor o anumită proporție de energie din surse regenerabile. Sistemele în cadrul cărora astfel de cerințe pot fi îndeplinite prin utilizarea certificatelor verzi sunt incluse în definiție.

Ordinul nr. 164/2018 aduce la cunoștință operatorilor economici următoarele:

1. Societatea „Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale OPCOM” – S.A. înregistrează în Registrul certificatelor verzi starea „CV consumat” pentru fiecare certificat verde care a fost utilizat de către operatorii economici cu obligație de achiziție de certificate verzi pentru îndeplinirea cotei anuale obligatorii de achiziție certificate verzi pentru anul 2018, pe baza comunicărilor transmise în acest sens de către aceștia până în ultima zi lucrătoare a lunii martie a anului 2019 (art. 1);

2. În cazul în care un operator economic cu obligație de achiziție de certificate verzi nu comunică Societății lista certificatelor verzi utilizate pentru îndeplinirea cotei obligatorii de achiziție certificate verzi pentru anul 2018 modifică starea certificatelor verzi aflate în contul propriu al operatorului economic respectiv din Registrul certificatelor verzi (ordinea modificărilor este expres prevăzută în Ordinul nr. 164/2018).

Anexa 1 a Ordinului ANRE conține: Situația certificatelor verzi consumate în Registrul certificatelor verzi (RCV) pentru îndeplinirea obligației de achiziție de certificate verzi (CV) pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali în anul de analiză 2018.

Intrare în vigoare: 5 septembrie 2018.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!







JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.