Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere va demara executarea silită pentru recuperarea taxelor datorate de mediatori


7 septembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 6 septembrie 2018, Consiliul de Mediere a informat că va demara procedura de executare silită a hotărârilor rămase definitive, în vederea recuperării taxelor datorate de către mediatori, potrivit unui comunicat semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

„Stimați mediatori,

Consiliul de Mediere, prin Departamentul Juridic, va demara procedura de executare silită a hotărârilor rămase definitive, în vederea recuperării taxelor datorate de către mediatori. Pentru a evita situațiile neplăcute create de procedura de executare, cât și cheltuielile suplimentare generate de executarea silită, rugăm mediatorii să se asigure că nu se afla într-o atare situație.

Personal și în calitate de preşedinte al Consiliului de Mediere, am obligația, conform legislației în vigoare, Legea 192/2006 și codul fiscal, în calitatea mea de responsabil cu administrarea finanțelor Consiliului de Mediere, să fac toate demersurile legale în vederea recuperării debitelor restante.

Astfel începând cu luna august, departamentul juridic al Consiliului de Mediere a reluat activitatea de recuperare a sumelor restante, reprezentând taxe anuale profesionale pe cale judiciară.

Având în vedere că la nivelul instanțelor de judecata s-a statuat o practică unitară sub aspectul soluționării cererilor, avem rugămintea să depuneți diligente în a stinge restantele față de Consiliul de Mediere.

În acest sens spre exemplificare, puteți lectura practica judiciară consacrată.

Cu considerație,

Mugur Bogdan Mitroi
Preşedinte”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii