Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europenă a aprobat achiziția Shazam de către Apple

07.09.2018 | JURIDICE.ro

Joi, 6 septembrie 2018, Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind fuziunile, achiziția Shazam de către Apple, potrivit unui comunicat.

Decizia este rezultatul unei investigații aprofundate a propunerii Apple privind achiziția companiei Shazam. Apple operează „Apple Music”, care este al doilea mare serviciu de streaming muzical în Europa, după Spotify. Shazam oferă o aplicație de recunoaștere a muzicii de vârf în Spațiul Economic European și în întreaga lume.

Comisia a concluzionat că fuziunea nu va afecta în mod negativ concurența în Spațiul Economic European. Apple și Shazam oferă în principal servicii complementare și nu concurează între ele.

Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței: „Datele sunt esențiale în economia digitală. Prin urmare, trebuie să analizăm cu atenție tranzacțiile care duc la achiziționarea de seturi importante de date, inclusiv potențial sensibile din punct de vedere comercial, pentru a se asigura că nu restrâng concurența. După analiza detaliată a datelor Shazam despre utilizatori și muzică, am constatat că achiziția lor de către Apple nu ar reduce concurența pe piața de streaming de muzică digitală.”


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan