Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Investigarea unui posibil abuz de poziție dominată al companiei Hidroelectrica SA


11 septembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 10 septembrie 2018, Consiliul Concurenței a informat că investighează un posibil abuz de poziție dominată al companiei Hidroelectrica SA pe piața producerii şi comercializării de energie electrică din România, potrivit unui comunicat.

Suspiciunile Consiliului Concurenței au în vedere faptul că Hidroelectrica SA, prin comportamentul său de ofertare, a limitat cantitatea de energie comercializată pe unele segmente de piaţă, în scopul realizării unor oferte cu prețuri mai ridicate pe Piaţa de Echilibrare.

Analiza, realizată în colaborare cu Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, a avut ca punct de pornire diferențele semnificative de preț. În cadrul investigației, au fost efectuate inspecții inopinate și au fost ridicate mai multe documente, cu autorizarea Curții de Apel București. În acest context, Consiliul Concurenței a reamintit că astfel de demersuri asigură bunul mers al investigației și nu reprezintă, în niciun caz, o antepronunțare cu privire la vinovăția companiei vizate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică