Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Executor judecatoresc Florin Traian Copuzeanu
 
6 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Solicitarea ANAF adresată CSM ref. organizarea unui program de pregătire profesională a angajaților ref. prescripția dreptului de a cere executarea silită în cazul creanțelor provenite din infracțiuni
11.09.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 6 septembrie 2018, Comisia Resurse Umane și Organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat în discuție solicitarea Ministerului Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală vizând organizarea unui program de pregătire profesională a angajaților acestei instituții pe tema „prescripția dreptului de a cere executarea silită în cazul creanțelor provenite din infracțiuni (prejudiciu sau confiscare în echivalent)”.

Comisia și-a însușit nota Direcției resurse umane și organizare și a dispus comunicarea unui răspuns în sensul acesteia, cu precizarea că, în scopul cooperării loiale între instituții, se pot organiza dezbateri, mese rotunde în cadrul cărora să fie analizate aspectele vizate în cuprinsul solicitării.

:: Minuta (pct. 29)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 6 de comentarii cu privire la articolul “Solicitarea ANAF adresată CSM ref. organizarea unui program de pregătire profesională a angajaților ref. prescripția dreptului de a cere executarea silită în cazul creanțelor provenite din infracțiuni”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  Nu ştim ce zice Nota „însuşită”, dar deducem că e ceva legat de cooperare „loială” – ce carieră mare fac, în ultima vreme, cuvinte atât de golite de conţinut -,dar, oare, au stabilit, cumva, şi dacă judecătorii care vor participa la asemenea activităţi, vor mai putea soluţiona cauze în care să figureze ANAF-ul?
  Ori, eventual, dacă face, în vreun fel, diferenţa faptul că asemenea mese rotunde se petrec la sediul Curţii/Tribunalului sau în alte locuri?
  Întreb şi eu, nu de alta, dar au ceva practică, pe disciplinar, pe teme niţelus înrudite cu situaţia aceasta.
  Să ştie oamenii la ce (nu) se expun:)))))), în chip „loial”, pe viitor.

 2. Ce înseamnă „loial”? Este echivalentul în en a cuvântului „fair play” iar în româneşte „loial”, echitabil, corect, onest.
  Astfel, avem în franceză expresia „dans un cadre loyal = a fair playing field”, sau „loyauté = fair play”.
  Din francezul „loyaute” sau italianul „lealtà” avem în româneşte lealitate sau loialitate = loial.

  Luptaţi cinstit, nu cu lovituri sub centură!
  Aici loialitate nu înseamnă nici slugărnicie nici alianţă. Fair play, vă rog.

 3. Ioan BUCSA spune:

  Nu văd ceva rău în această chestiune, mai ales că se organizează astfel de întruniri şi cu avocaţii, cu executorii, lichidatorii (bine, să nu fie remuneraţi judecătorii că intră în incompatibilitate); de ce nu s-ar putea organiza şi cu funcţionarii publici care trebuie să aplice cât mai corect legea, iar interesul primar al acestora nu este unul personal!? Ar fi chiar indicat să invite şi avocaţi, experţi contabili, procurori la aceste seminarii.

 4. Amelia FARMATHY spune:

  N-am spus că ar fi rău, cel puţin dacă e să privim lucrurile „loial”, deşi eu găselniţele stilistice de tipul principiului „cooperării loiale”, în afară de faptul că sună bine, pompos chiar, nu prea gust, chiar dacă, cel mai probabil, o pleiadă de capete luminate s-au străduit să nască această exprimare.
  În fine, ideea e ca judecătorii/procurorii să nu se situeze ulterior în vizorul mai ştiu eu cărei acţiuni disciplinare ulterioare pe motiv de participare la asemenea mese pătrate, paralelipipedice, rotunde, seminarii, sesiuni de perfecţionare etc., căci situaţii de acest gen_ îmi place să cred că fără nicio legătură specială cu persoanele cercetat?, s-ar găsi pentru exemplificare.

 5. Pe vremea lui Ceauşescu era la modă „leal”, la fel cum se spunea „complect”. „Complect” a fost pus la zid de Academie prin 1980 parcă şi transformat în „complet”, (de parcă Academia română ar fi creatoare de limbă – stabilirea limbii prin lege este apanajul strict al dictaturilor sau culturilor minore – dar asta este o altă discuţie).
  „loial, loialitate” au devenit mai frecvente după ’90.

 6. Referitor la cooperare loiala, este vorba de o notiune dezvoltata de mai multe instante de contencios constitutional, precum si, mai ales, de Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Nu inteleg de ce ar fi cuvinte golite de continut, doamna judecator, mai ales cand produc efecte juridice considerabile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate