« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificarea Regulamentului Camerei Deputaților
11.09.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 769 din data de 6 septembrie 2018, a fost publicată Hotărârea nr. 47/2018 privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Conform Hotărârii de modificare și completare, art. 151 urmează a fi aplicabil și pentru ședințele comisiilor Camerei Deputaților.

Modificările țin de modul de soluționare și sancționare a faptelor calificate ca acțiuni de tulburare a dezbaterilor sau creării dezordinii în cadrul ședințelor. De interes, a fost introdusă o nouă sancțiune la art. 243 alin. (2), și anume lit. g): fără a aduce atingere dreptului de vot în ședința de plen și sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activitățile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două și treizeci de zile lucrătoare.

Sancțiunile urmează a fi aplicate de Președintele de ședință (pentru faptele prevăzute la art. 243 alin (1) lit. a)-d)) și de Biroul permanent al Camerei Deputaților la propunerea Comisiei juridice, de disciplină și imunități (pentru faptele prevăzute la art. 243 alin (1) lit. e)-g)).

Intrare în vigoare: 6 septembrie 2018.

 
Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD