Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Regulamentului Camerei Deputaților
11.09.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 769 din data de 6 septembrie 2018, a fost publicată Hotărârea nr. 47/2018 privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Conform Hotărârii de modificare și completare, art. 151 urmează a fi aplicabil și pentru ședințele comisiilor Camerei Deputaților.

Modificările țin de modul de soluționare și sancționare a faptelor calificate ca acțiuni de tulburare a dezbaterilor sau creării dezordinii în cadrul ședințelor. De interes, a fost introdusă o nouă sancțiune la art. 243 alin. (2), și anume lit. g): fără a aduce atingere dreptului de vot în ședința de plen și sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activitățile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două și treizeci de zile lucrătoare.

Sancțiunile urmează a fi aplicate de Președintele de ședință (pentru faptele prevăzute la art. 243 alin (1) lit. a)-d)) și de Biroul permanent al Camerei Deputaților la propunerea Comisiei juridice, de disciplină și imunități (pentru faptele prevăzute la art. 243 alin (1) lit. e)-g)).

Intrare în vigoare: 6 septembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.