Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Regulamentului Camerei Deputaților
11.09.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 769 din data de 6 septembrie 2018, a fost publicată Hotărârea nr. 47/2018 privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Conform Hotărârii de modificare și completare, art. 151 urmează a fi aplicabil și pentru ședințele comisiilor Camerei Deputaților.

Modificările țin de modul de soluționare și sancționare a faptelor calificate ca acțiuni de tulburare a dezbaterilor sau creării dezordinii în cadrul ședințelor. De interes, a fost introdusă o nouă sancțiune la art. 243 alin. (2), și anume lit. g): fără a aduce atingere dreptului de vot în ședința de plen și sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activitățile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două și treizeci de zile lucrătoare.

Sancțiunile urmează a fi aplicate de Președintele de ședință (pentru faptele prevăzute la art. 243 alin (1) lit. a)-d)) și de Biroul permanent al Camerei Deputaților la propunerea Comisiei juridice, de disciplină și imunități (pentru faptele prevăzute la art. 243 alin (1) lit. e)-g)).

Intrare în vigoare: 6 septembrie 2018.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate