BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
 
Print Friendly, PDF & Email

Activitate parchete – 10-14 septembrie 2018

14.09.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA-Constanța. Folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
R. V., responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului în cadrul unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile
B. I. C., administrator al unei societăți comerciale
pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile (europene și de la bugetul de stat), denumit „Egalitate pe piața muncii – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”, în cursul anului 2014, între beneficiarul proiectului (Agenția Națională Antidrog) și Arhiepiscopia Tomisului Constanța a fost semnat un acord în baza căruia aceasta din urmă trebuia să desfășoare cursuri de formare profesională (operator introducere, validare, prelucrare date – calificare; îngrijire bătrâni la domiciliu; patiser – cofetar) cu un număr de 230 de persoane vulnerabile.

Responsabilul tehnic pentru implementarea proiectului din partea Arhiepiscopiei Tomisului a fost inculpatul R. V.

În scopul atingerii obiectivului prevăzut în acord, Arhiepiscopia Tomisului a externalizat o parte din cursurile de formare profesională, în meseria de patiser-cofetar, către societatea administrată de inculpatul B. I. C.

În acest context, în perioada august-octombrie 2015, cei doi inculpați au folosit, cu rea credință, în cadrul proiectului menționat, declarații și documente false, inexacte sau incomplete prin care se atesta în mod nereal realizarea activităților contractate în proporție de 100%, deși în realitate, cursurile de pregătire practică, componentă majoră a cursurilor de formare profesională pentru meseriile de patiser – cofetar, nu avuseseră loc în fapt, aspecte pe care cei doi inculpați le cunoșteau.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpații R. V. și B. I. C. au obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în sumă totală de 472.543lei (din care 346.903 lei – Arhiepiscopia Tomisului și 125.640 lei – societatea comercială administrată de inculpatul B. I. C.).

Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor umane Regiunea București Ilfov din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a menționat că se va constitui parte civilă în cauză, fără însă a precizat cu ce sumă.

Procurorii anticorupție au dispus luarea măsurilor asiguratorii constând în poprirea conturilor bancare deținute de inculpatul R. V. și persoana/partea responsabilă civilmente Arhiepiscopia Tomisului, precum și a conturilor bancare deținute de inculpatul B. I. C. și societatea pe care o administrează, până la concurența prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: Sursa : www.pna.ro

2. DNA-Timișoara. Luare de mită. Punere în mișcare a acțiunii penale. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 septembrie 2018, a inculpatei G. L., șefa Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 13 septembrie 2018, inculpata G. L., în calitatea menționată mai sus, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri suma de 3.000 lei pentru ca o cerere de atribuire a codului de înregistrare în scopuri de TVA (document fără de care societatea nu putea să își desfășoare activitatea), să fie admisă și rezolvată cu celeritate, în condițiile în care societatea respectivă figura cu datorii la bugetul de stat în valoare de peste 100.000 lei, neîndeplinind condițiile rezolvării favorabile a cererii.

Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție.

Inculpatei G. L. i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 septembrie 2018, inculpata G. L. a fost prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: Sursa : www.pna.ro

***

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizate și Terorism

1. DIICOT. Trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată. Reținere.

La data de 10 septembrie 2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor A. A. H., R. S. M. R., N. R. şi P. H. R., pentru săvârsirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată.

În fapt s-a reţinut că inculpatul A. A. H., administrator al unui restaurant de tip fast-food cu specific Iranian situat în municipiul Bucureşti, Bulevardul Constantin Brâncoveanu, a utilizat respectiva locaţie pentru a depozita droguri, sume de bani provenite din vânzarea drogurilor, dar şi pentru a perfecta diferite tranzacţii cu heroină.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul efectuează tranzacții cu importante cantități de droguri, de la 500 g heroină în sus/tranzacție, contra sumei de 13.000-14.000 euro/0,5 kg. Totodată, a rezultat faptul că, în derularea activităţii infracţionale, inculpatul a fost sprijinit de către un alt cetățean iranian, inculpatul R. S. M. R., tranzacțiile efectuate de către acesta având ca obiect cantități de peste 200 g heroină la prețul de 13.000-14.000 euro/0,5 kg, unul dintre clienţii acestuia fiind inculpatul N. R.

S-a constatat faptul că inculpaţii au coordonat, în proporție de 50-60%, piața ilicită a traficului de heroină din București, fiind cea mai importanta rețea de trafic de heroină care a acționat în capitală.

Cu ocazia activităţilor efectuate în cauză au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme și 25 de telefoane mobile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specilitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa : www.diicot.ro

2. DIICOT. Trafic intern de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu în formă continuată. Reținere.

La data de 11 septembrie 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M. M., cetăţean israelian, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc în formă continuată (3 acte materiale) și deținere de droguri de risc pentru consum propriu în formă continuată (2 acte materiale) şi G. G. B. U., cetăţean israelian, pentru săvârsirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc.

În fapt s-a reţinut că la data de 7 iulie 2018, în jurul orelor 16:10, în timp ce se afla la o terasă situată în Bucureşti, sector 3, inculpatul M. M. a vândut unei persoane cantitatea de 19,96 grame cocaină cu suma de 1.900 euro.

Ulterior, inculpatul M. M. și-a manifestat intenția de a vinde o cantitate importantă de cocaină (300-500 gr.), tranzacție ce urma să se realizeze în perioada imediat următoare.

În acest context, la data de 7 septembrie 2018, în jurul orelor 20:30, în timp ce se afla la o terasă situată în București, sector 3, inculpatul M. M. a deținut în vederea vânzării și a oferit cu titlu de mostră cantitatea de 0,51 grame cocaină Ulterior inculpatul şi-a manifestat intenţia de a comercializa cantitatea de aproximativ 250 grame de cocaină, tranzacție ce urma să aibă loc în data de 10 septembrie 2018.

Astfel, în data de 10 septembrie 2018, în jurul orelor 15:50, în timp ce se afla în parcarea exterioară a unui centru comercial din Bucureşti, sector 3, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti l-au surprins în flagrant pe inculpatul M. M. în timp ce comercializa cantitatea de 254,10 grame cocaină cu suma de 15.000 euro.

Totodată, în cauză inculpatul M. M. a fost de acord să predea de bunăvoie toate cantitățile de droguri pe care le deține în cele două imobile ale sale situate în București, respectiv cantitățile de 172,88 grame cocaină, 4,71 grame MDMA și 7,91 grame cannabis.

De asemenea, la data de 11 septembrie 2018, în jurul orelor 18:30, în timp ce se afla în parcarea unei săli de gimnastică din Bucureşti, sector 3, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti l-au surprins în flagrant pe inculpatulG. G. B. U. în timp ce livra cantitatea de 397,20 grame cocaină.

Cu ocazia activităţilor efectuate în cauză au fost indisponibilizate peste 900 de grame de cocaină, 3 autoturisme, telefoane mobile, aproximativ 13.000 de lei, peste 1.700 de euro și 800 de dolari americani.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specilitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa : www.diicot.ro

3. DIICOT-Buzău. Constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism. Reținere.

La data de 11 septembrie 2018 procurorii DIICOT- B.T. Buzău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S. S., N. V., M. I. G., I. D. I., D. C., M. A. şi S. F., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2018 s-au constituit și au funcționat două grupuri infracționale organizate specializate în comiterea de infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane, prin obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției a mai multor tinere pe teritoriul Spaniei, Elveției, Olandei, Germaniei, Regatului Unit al Marii Britanii și al Suediei.

Astfel, s-a stabilit că în perioada 2008-2010, inculpatul S. S. a obținut sume de bani însemnate de pe urma practicării prostituției pe teritoriul Spaniei a mai multor persoane de sex feminin. Tinerele erau seduse de ideea unei relații de dragoste cu inculpatul S S. și perspectiva unui viitor sentimental și material cu acesta, fapt pentru care o mare parte din sumele de bani obținute prin practicarea prostituției îi erau date acestuia fie în mod direct, fie, în cele mai multe dintre cazuri, prin transmiterea banilor prin sistemele de transfer rapid, din Spania în Romania.

În perioada 2010-2012, activitatea de prostituție a două persoane vătămate a fost transferată pe teritoriul Olandei, în plus, începând cu anul 2011 fiind înregistrate noi transferuri de sume de bani din Olanda în Romania pe numele inculpatului S. S.

Începând cu luna august 2012, având în vedere experiența acumulată în organizarea, desfășurarea și obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de diverse tinere pe teritoriul Olandei, inculpatul S. S. inițiază și constituie un grup infracțional de natură interfamilială având același scop de comitere de infracțiuni de proxenetism. Din cadrul acestui grup a făcut parte sora inculpatului S. S., care, în cursul lunii august 2012, s-a deplasat în Amsterdam împreună cu fiica sa ce urma să practice prostituția în locuri special amenajate în acest sens-”la vitrine”, precum și cu nepotul inculpatului S. S., care a racolat la rândul său o persoană de sex feminin ce urma de asemenea să practice prostituția.

În cadrul grupării infractionale, inculpatul S. S. s-a erijat intr-un lider asigurand coordonarea activitatii de deplasare a tinerelor catre Olanda si desfasurare a activitatii propriu-zise de prostitutie în folosul membrilor grupării, in sensul că:
– a racolat tinere pe care le determina la practicarea prostitutiei în folosul său
– a asigurat finantarea transportului tinerelor care de regula calatoreau catre Olanda cu avionul ;
– a coordonat demersurile necesare in vederea obtinerii de catre tinere a documentelor impuse de autoritatile olandeze pentru desfasurarea activitatii de prostitutiei ”la vitrina”;
– a asigurat cazarea tinerelor ce practicau prostitutia in Amsterdam
– i-a consiliat pe membrii grupării în privința modului de rezolvare a problemelor pe care le aveau cu tinerele ce practicau prostituția , astfel incat acestea să desfășoare în continuare această activitate în folosul lor;
– a colectat sumele de bani obtinute din practicarea prostitutiei, în perioada 2008-2012, tinerele care au practicat prostituția în folosul său, i-au transmis inculpatului S. S. sume de bani în valoare totală de aproximativ 65.500 euro.

Activitățile infracționale desfașurate de către inculpatul S. S. au făcut obiectul investigațiilor efectuate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, finalizat partial cu trimiterea în judecata la data de 6 iunie 2013 a doi inculpaţi pentru comiterea infracțiunii de proxenetism relativă la activitatea de prostituție realizată de către o persoană de sex feminin în orasul Amsterdam, Olanda, ce s-a intersectat ca loc și timp cu activitatea infractionala ce face obiectul prezentei cauze.

Actele procesuale și procedurale efectuate în cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au fost aduse la cunostinta inculpatului S. S., acesta având calitatea de inculpat, motiv pentru care în vara anului 2013 a intrerupt continuarea activitatii infracționale, încetând astfel funcționarea grupului infracțional.

În primavara anului 2014, inculpatul S. S. a pus bazele constituirii și funcționării unui alt grup infracțional specializat în comiterea aceluiași gen de infracțiuni, respectiv proxenetism , de această dată activitatea de prostituție fiind organizată pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, in concret Irlanda de Nord și în special, Scoția.

Alături de inculpatul S. S., noul grup infracțional la care ulterior au aderat şi alte persoane, a fost constituit din inculpatul I. I. D. și suspectul B. C. A., membrii grupului desfăşurând activități de racolare de persoane de sex feminin dispuse să practice prostituția şi care ulterior erau trimise în acest sens în oraşul Glasgow, Scoția. Acestea erau promovate pe diverse site-uri web de profil ca fiind persoane ce oferă servicii sexuale contracost, raporturile și actele sexuale având loc în apartamentele în care locuiau ori în locurile stabilite de către clienti (servicii tip ”out”), activitatea acestora fiind supravegheata la fața locului de cel puțin unul dintre cei trei membrii ai grupului.

Cea mai mare parte a sumelor de bani obținute de către tinere din practicarea prostituției erau însușite de către membrii grupului, prin colectare directă ori prin transmiterea sumelor de bani prin sisteme de transfer rapid, pe numele persoanelor destinatare ori pe numele altor persoane interpuse.

S-a reţinut că in perioada cuprinsa intre anii 2012-2013, respectiv 2014-prezent, cele două grupuri infracționale organizate au obținut de importante sume de bani (aprox. 325.000 lire sterline și 132.000 euro) de pe urma practicarii prostituției a unui număr de 30 de tinere, doua dintre acestea fiind reținute ca fiind victimele traficului de persoane.

Având în vedere că activitatea infracționala a fost desfăşurată pe teritoriul mai multor state europene, respectiv Spania, Elveția, Olanda, Germania, Regatului Unit al Marii Britanii și Suedia, la data de 11 septembrie 2017 s-a constituit o echipă comună de anchetă între autorităţile judiciare din Romania, Scoția şi Irlanda de Nord.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău.
Echipa comună de anchetă a beneficiat de sprijin logistic şi finanţare din partea Eurojust.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Bacău şi Dâmboviţa, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău și al jandarmilor din Buzău şi Ploieşti.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa : www.diicot.ro

4. DIICOT-Dâmbovița. Trafic de droguri de risc. Reținere, percheziții.

La data de 13 septembrie 2018, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului V. N. C., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut că inculpatul V. N. C. a înfiinţat o cultură de cannabis “in door” pe raza localității Gura Ocniței, drogurile rezultate urmând a fi comercializate pe raza judeţului Dâmboviţa dar şi deţinute în vederea consumului propriu.

La data de 13 septembrie 2018, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au efectuat 3 percheziţii domiciliare în locaţiile detinute de către inculpat, ocazie cu care a fost găsită şi ridicată cantitatea de 5.450 de grame de cannabis influorescență (masă netă), 42 de grame rezină de cannabis, 2 grindere, 11 recipente cu semințe de cannabis, 2 cântare electronice, un dispozitiv electronic centrifug pentru uscarea și mărunțirea plantelor, 468 de plante de cannabis, telefoane mobile, un laptop, 4.555 de euro și 2.000 de lei.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

La acţiune au participat ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, precum și jandarmi.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: Sursa : www.diicot.ro

5. DIICOT. Trafic de droguri de mare risc. Reținere.

La data de 13 septembrie 2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M. A. şi C. I. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şi V. Ș. I., pentru săvârsirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

În fapt s-a reţinut că, în cursul lunii septembrie 2018, inculpatul V. Ș. I. a procurat din Spania cantitatea de aproximativ 250 grame cocaină, pe care a introdus-o în România, iar la data de 13 septembrie 2018 acesta, împreună cu inculpaţii M. A. şi C. I. au fost prinși în flagrant în timp ce o dețineau și o porționau în vederea vânzării.

De asemenea, în urma activităţilor efectuate în cauză, s-a reţinut faptul că în perioada 14 martie 2018 – 16 iunie 2018, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpaţii M. A. şi C. I. au vândut mai multe cantităţi de cocaină contra unor sume importante de bani.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București şi Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa : www.diicot.ro

6. DIICOT. Infracțiuni prev .de legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. Urmărire penală in rem.

Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, cu privire la faptul că „o vedetă de la TVR şi un prezentator de la Realitatea TV ar fi fost anchetaţi de DIICOT pentru deţinere de substanţe interzise”, Biroul de informare şi Relaţii Publice este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Din verificările efectuate în evidenţele Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura centrală a rezultat faptul că, la data de 21 august 2018 a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări „ in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 4 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

art. 4 din Legea nr. 143/2000: „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 5 ani.”

:: Sursa : www.diicot.ro

7.  DIICOT-Vrancea. Trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc. Reținere, percheziții.

La data 14 septembrie 2018, procurori D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului D. C. E., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc.

S-a reţinut că, în cursul lunii august 2018, inculpatul a achiziționat din Spania aproximativ 3 kg. de cannabis, pe care le-a introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat.

Drogurile au fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-a expediat ulterior în Spania, disimulați într-un colet poștal, pentru achiziționarea unei noi cantități.

Ulterior, coletul a fost ridicat de către organele de urmărire penală, pe raza județului Hunedoara.

În urma perchezițiilor au fost ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame cannabis, 10 grame de hașiș și 400 de euro.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa : www.diicot.ro

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate