Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR și INPPA. Sesiune de formare e-learning în domeniul antidiscriminării
12.09.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 11 septembrie 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților au anunțat lansarea unei sesiuni de formare e-learning în domeniul antidiscriminării, organizată de Consiliul Europei în cadrul programului “HELP în UE” (HELP in the EU), potrivit unui comunicat.

Programul “Human Rights Education for Legal Professionals in the European Union” sau “HELP in the EU” este un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Consiliul Europei, folosind metodologia HELP pentru formarea judecătorilor, procurorilor si avocaţilor în domeniul drepturilor omului. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Cursul explorează domeniul antidiscriminării într-o manieră interactivă, dezvăluind sinergiile și diferențele dintre Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi alte instrumente relevante ale Consiliului Europei şi ale Uniunii Europene. Cursul cuprinde, de asemenea, referinţe la jurisprudenţa relevantă a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a Curții de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), precum şi la cadrul legislativ naţional şi jurisprudenţa instanţelor naţionale.

Lansarea cursului va avea loc în Bucureşti, în data de 12 octombrie 2018, printr-o întâlnire la care vor participa avocaţii români care vor opta să parcurgă acest curs on-line, tutorele de curs, reprezentanţi ai Consiliului Europei – programul HELP, reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Barourilor din Romania şi ai Institutului Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

Cursul se va desfăşura on-line, sub coordonarea unui moderator naţional desemnat de responsabilii HELP din cadrul Consiliului Europei, va avea o durata de aproximativ 2 luni şi se va desfăşura în limba româna. Grupul de cursanţi va cuprinde 25 de avocaţi. Prezenţa acestora la seminarul de lansare este obligatorie. Participanţii la seminarul de lansare a cursului vor avea asigurate masa de prânz şi pauza de cafea. Dacă este cazul şi în condiţiile generale stabilite de Consiliul Europei, costurile de cazare (1 noapte) si transport vor fi asigurate în mod excepţional pentru participanţi a căror reşedinţă este situată în afara zonei Bucureşti.

La absolvirea cursului, participanţilor le vor fi remise certificate din partea programului HELP al Consiliului Europei. Cursul a fost inclus în programul de pregătire continuă a avocaţilor, aprobat de organele de conducere a profesiei, Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor urmând să le elibereze, de asemenea, participantilor un atestat în acest sens.

Avocaţii care doresc să urmeze cursul şi să participe la evenimentul de lansare sunt invitaţi să se înscrie cât mai repede (termen 30 septembrie 2018 sau la atingerea numărului maxim de 25 de participanţi), prin trimiterea unei succinte scrisori de intenţie pe adresa av. dr. Raluca Berceainfo point HELP pentru România, e-mail: raluca.bercea@e-uvt.ro, tel. 0744558387.

 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti