Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Ordinului privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale MAI
12.09.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 780 din data de 11 septembrie 2018, a fost publicată Ordinul nr. 100/2018 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne.

Modificările aduse prin Ordinul nr. 100/2018 privesc activitățile de analiză a postului și de întocmire a fișei postului, care sunt reglementate în Anexa 1, precum: în situația în care, pentru o perioadă determinată, titularul postului îndeplinește și alte sarcini/atribuții care decurg dintr-o calitate oficială pe care o deține în interesul MAI și nu sunt cuprinse în fișa postului, se întocmesc anexe la fișa postului.

Recrutarea personalului poate să se refere în privința: reîncadrării (polițiști, persoane cărora le-au încetat raporturile de serviciu); încadrării directe (atragerea de personal care îndeplinesc condițiile legale și cerințele pentru ocuparea posturilor vacante); transferului (identificarea și atragerea personalului din cadrul instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională care îndeplinește condițiile legale și cerințele pentru ocuparea posturilor vacante).

În Anexa 2 (Recrutarea polițiștilor), la Condițiile legale de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ pe locurile destinate formării inițiale a polițiștilor (art. 6), a fost introdusă următoarea condiție: candidații să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.

Modificările au adus atingere și aspectelor ce privesc formarea profesională a polițistului, acordarea gradelor profesionale și înaintarea, ș.a.

Intrare în vigoare: 11 septembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.