BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul securităţii sociale
Print Friendly, PDF & Email

MMJS. Veniturile din proprietate intelectuală, luate în calcul la stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului

14.09.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 13 septembrie 2018, Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Măsura era necesară pentru corelarea prevederilor actuale din Codul fiscal cu cele din OUG nr. 111/2010, întrucât, odată cu apariția OUG nr. 18/23 martie 2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, sumele obținute din drepturi de proprietate intelectuală au fost scoase din categoria veniturilor din activități independente, astfel că doar veniturile obținute până la 22 martie 2018 mai puteau fi luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizației de creștere a copilului pentru persoanele care obțineau astfel de câștiguri.

Persoanele îndreptățite pot depune, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a noului act normativ, documentele doveditoare privind obținerea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală direct la agențiile pentru plăți și inspecție socială județene / din municipiul București, care vor stabili noul cuantum în 60 de zile de la primirea documentelor. În cazul în care actele doveditoare sunt deja depuse, agențiile pentru plăți și inspecție socială vor stabili noul cuantum în 60 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență. Diferențele de bani urmează a fi plătite persoanelor îndreptățite până la data de 31 decembrie 2018.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate