Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Dreptul securităţii sociale
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

MMJS. Veniturile din proprietate intelectuală, luate în calcul la stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului

14.09.2018 | JURIDICE.ro

Joi, 13 septembrie 2018, Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Măsura era necesară pentru corelarea prevederilor actuale din Codul fiscal cu cele din OUG nr. 111/2010, întrucât, odată cu apariția OUG nr. 18/23 martie 2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, sumele obținute din drepturi de proprietate intelectuală au fost scoase din categoria veniturilor din activități independente, astfel că doar veniturile obținute până la 22 martie 2018 mai puteau fi luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizației de creștere a copilului pentru persoanele care obțineau astfel de câștiguri.

Persoanele îndreptățite pot depune, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a noului act normativ, documentele doveditoare privind obținerea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală direct la agențiile pentru plăți și inspecție socială județene / din municipiul București, care vor stabili noul cuantum în 60 de zile de la primirea documentelor. În cazul în care actele doveditoare sunt deja depuse, agențiile pentru plăți și inspecție socială vor stabili noul cuantum în 60 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență. Diferențele de bani urmează a fi plătite persoanelor îndreptățite până la data de 31 decembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan