Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Andrea Chiș: Cred că este o presiune exercitată asupra actului de justiție


18 septembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Luni, 17 septembrie 2018, judecător Andrea Chiș, membră a Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, în cadrul emisiunii „În fața ta”, difuzată de postul de televiziune Digi 24:

Ref. dezbaterile pe marginea protocoalelor încheiate cu  Serviciul Român de Informații: „Cred că este o presiune exercitată asupra actului de justiție și se aruncă categoric o lumină negativă asupra unor dosare definitiv soluționate. Nu cred că putem să afirmăm de plano că orice dosar în care a fost folosit protocolul înseamnă că a atras o hotărâre negală. Trebuie văzut de la caz la caz dacă vreo probă a fost administrată nelegal și dacă s-a folosit vreun protocol în sensul acesta.”

Ref. rolul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție: „În termeni mai generali, în care cred că îmi permite statutul să spun, eu cred lupta anticorupție este foarte importantă, că am făcut pași foarte importanți în acest sens. Oricine ar fi capul acestei instituții, trebuie să meargă în aceeași direcție, altfel vom ridica suspiciuni asupra noastră ca stat, așa cum ne însușim valorile UE. (…) Este important cine este șeful în Parchet, mult mai important decât într-o instanță, unde șeful are atribuții administrative, foarte puțin legate de dosare. În schimb, procurorul-șef confirmă și infirmă soluțiile procurorilor din subordine.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică