Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea OUG privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor

18.09.2018 | Vlad BERCU
Abonare newsletter
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 792 din data de 17 septembrie 2018, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 81/2018 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

În lumina modificărilor operate în Codul Fiscal prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 18/2018, aprobată cu completări prin Legea nr. 145/2018, care au exclus din categoria veniturilor din activități independente veniturile din drepturi de proprietate intelectuală și au stabilit reglementarea lor separată,  este necesară introducerea categoriei veniturilor din activități de proprietate intelectuală în categoria veniturilor care se iau în considerare la stabilirea drepturilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare.

În acest sens, la articolele 2 alin. (1) și art. (3) din OUG nr. 111/2010 la enumerare tipurilor de venituri, care se iau în calcul la stabilirea cuantumului indemnizațiilor lunare pentru creșterea copilului, s-au inclus și veniturile din dreptul de proprietate intelectuală.

Important: Persoanele îndreptățite care au solicitat acordarea indemnizației lunare prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, al cărei cuantum a fost stabilit fără a fi luate în calcul veniturile din drepturi de proprietate intelectuală realizate începând cu data de 23 martie 2018, pot depune direct la agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București documentele doveditoare privind realizarea acestor venituri, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

În termen de 60 zile agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București au obligația de a stabili noul cuantum în termen de 60 de zile de la depunerea documentelor doveditoare.

Cuantumul stabilit potrivit alin. (2) se acordă începând cu data intrării în vigoare a ordonanțe de urgență.

Intrarea în vigoare: 17 septembrie 2018.

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week