Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană. Investigație ref. posibilă înțelegere între BMW, Daimler și grupul VW


18 septembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 18 septembrie 2018, Comisia Europeană a informat că a lansat o investigație aprofundată pentru a evalua dacă BMW, Daimler și grupul VW (Volkswagen, Audi și Porsche) s-au înțeles, încălcând normele UE antitrust, în scopul evitării concurenței în ceea ce privește dezvoltarea și introducerea tehnologiei pentru curățarea emisiilor autoturismelor pe benzină și diesel, potrivit unui comunicat.

Ancheta aprofundată a Comisiei se concentrează pe informații care indică faptul că au avut loc întâlniri în „cercul celor cinci”, în cadrul cărora companiile au discutat inter alia dezvoltarea și implementarea tehnologiilor de limitare a emisiilor de gaze nocive. Comisia evaluează, în special, dacă societățile au convenit să limiteze dezvoltarea și extinderea anumitor sisteme de control al emisiilor pentru autovehiculele vândute în Spațiul Economic European, respectiv:
– sisteme de reducere catalitică selectivă („SCR”) pentru diminuarea emisiilor nocive de oxizi de azot de la autoturisme cu motoare diesel
– filtrele de particule „Otto” („OPF”) pentru reducerea emisiilor de pulberi în suspensie provenite de la autoturisme cu motoare pe benzină.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii