Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: Am intrat în etapa finală a negocierilor privind procesul Brexit

19.09.2018 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Marți, 18 septembrie 2018, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (art. 50) în format UE27, eveniment desfășurat a Bruxelles (Belgia), potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Pe agenda reuniunii a figurat prezentarea stadiului actual al negocierilor cu Marea Britanie și pregătirea Consiliului European (art. 50) din 18-19 octombrie 2018, în cadrul căruia liderii europeni vor evalua progresele înregistrate.

Victor Negrescu: „Am intrat în etapa finală a negocierilor privind procesul Brexit. Avem încredere în capacitatea echipei de negociere condusă de Michel Barnier de a finaliza acordul cu Marea Britanie, pentru a asigura premisele unei retrageri ordonate și predictibile și susținem în continuare necesitatea unui parteneriat viitor aprofundat UE-UK, care să reflecte legăturile strânse și valorile noastre comune în domenii de interes prioritar precum securitatea, apărarea și comerțul. România își va folosi în continuare toate resursele pentru a gestiona procesul de negociere privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la nivelul aşteptărilor cetăţenilor şi în deplin acord cu obiectivele sale în context european.

După cum a declarat recent și președintele Juncker în cadrul discursului său privind starea Uniunii, Marea Britanie va reprezenta întotdeauna un partener de încredere pentru noi. Cu toate acestea, indiferent de cadrul juridic care va defini viitoarea relație UE-UK, obiectivul nostru va fi protejarea integrității Pieței Unice și a indivizibilității celor patru libertăți fundamentale.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate