TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Articol semnat de Valentin Moga-Shaban, avocat al ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, publicat în revista „Curierul Judiciar” nr. 7/2018
19.09.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În revista „Curierul Judiciar” nr. 7/2018 a fost publicat articolul „Împrejurare care pune capăt procesului civil. Intrarea în faliment a societății din care se solicită excluderea asociatului”, semnat de Valentin Moga-Shaban, avocat al ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII.

Materialul analizează prevederile art. 243 din Codul de procedură civilă care, sub titlul de „Împrejurări care pun capăt procesului” creează posibilitatea concretă de a stopa litigiul civil înainte de faza dezbaterii în fond a cauzei. Deși art. 243 din Codul de procedură civilă identifică printre împrejurările care au un asemenea efect instituții reglementate și prin vechiul Cod de procedură civilă, textul analizat conține și un element de noutate. Acesta din urmă se concretizează în punerea la dispoziția părților și a instanțelor de judecată a unui cadru legal general prin intermediul căruia și alte „împrejurări” decât cele expres indicate în art. 243 din Codul de procedură civilă să poată fi calificate ca fiind dintre cele ce pot pune capăt litigiului.

Mai multe detalii și articolul integral aici.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate