Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Pregătirile garderobei de toamnă
20.09.2018 | Mihai IRIMIA

JURIDICE - In Law We Trust
Mihai Irimia

Mihai Irimia

Toamna se numără ”bobocii” și în cazul garderobei. Evaluarea anuală și pregătirea pentru sezonul rece se face la finalul sezonului cald, sau oricând se revine din vacanță.


Auditul de garderobă

Pentru ca rezultatul să fie impecabil, garderoba se contabilizează constant, iar verificarea serioasă se face o dată pe an. Auditul de garderobă este o denumire sugestivă.

Pe scurt, hainele ar trebui să îi facă cinste celui ce le folosește sau să îl susțină în ceea ce face. Așadar, acesta este criteriul de judecare a unui element vestimentar. În verificarea garderobei, se constată dacă fiecare element susține sau nu imaginea purtătorului.

1. Costumele, sacourile și pantalonii

Se începe mereu cu elementele de bază. La costume, sacouri și pantaloni se verifică, pe lângă uzură și nasturi, dacă mai au ținuta necesară. Uneori, hainele de bază pot să capete un aspect neîngrijit fără să ne dăm seama. Costumele și sacourile care au nevoie se duc la curățat, iar cele care nu mai au ținuta necesară sau pur și simplu nu au fost folosite deloc în ultima perioadă ar trebui să își găsească alt proprietar și să facă loc altor elemente în garderobă.

2. Cămășile

Cămășile au cea mai mare uzură dintre toate, pentru că sunt un element lipit de piele. O verificare riguroasă anuală este mai mult decât necesară. În cazul lor, se verifică zonele de uzură maximă, respectiv gulerul și manșeta. Petele apărute de nicăieri și care nu au mai dispărut la curățare sunt și ele motivul schimbării unei cămăși.

3. Pantofii

La pantofi, lucrurile sunt ceva mai simple și mai evidente. Pentru pantofii cusuți va exista aproape mereu posibilitatea de reparare. Talpa de piele este de asemenea mai pretențioasă și va avea nevoie de recondiționare sau de o pingea protectoare. Un cizmar bun poate să repare și lucruri mai complicate, dacă pantoful este de calitate.

4. Accesoriile

Accesoriile sunt lucrurile care au cea mai puțină uzură și aici factorul de decizie este mai mult subiectiv. Accesoriile ar trebui să fie într-un circuit continuu, fiind lucrurile care dau o diversitate în plus garderobei. Toate accesoriile care nu mai sunt în lista de ”preferate” ar trebuie să nu mai facă parte deloc din garderobă.

5. Hainele de exterior

Pentru hainele de exterior există o triere simplă. Toate hainele de exterior se verifică precum sacourile: pe lângă uzură și pete, ținuta trebuie să fie încă bună. În caz contrar, hainele nu se vor mai folosi.

 

Completarea garderobei

Completarea garderobei este un chin pentru majoritatea bărbaților și o delectare pentru majoritatea femeilor. În lumea masculină, cumpărăturile nu țin de inspirația de moment, ele trebuie făcute cu cap și coadă. Așadar, am formulat două reguli simple care pot să ajute în a eficientiza cumpărăturile.

1. Planul se face în garderobă, nu la cumpărături

În cazul în care garderoba nu este cunoscută personal de cel care oferă opțiunile, atunci planul de garderobă este esențial. Câteva minute de analiză a garderobei salvează și timpii de căutare la cumpărături, dar și elementele similare sau cele greu de folosit în combinație cu cele din garderobă. Recomandările de garderobă se pot vedea într-un articol anterior despre construcția garderobei.

2. Mai ai nevoie de încă o opinie

Un alt element esențial este o a doua pereche de ochi. În situația în care cei din magazine nu sunt foarte prezenți, atenți sau cunoscători, va fi nevoie de încă o opinie din exterior. De obicei, această opinie este partenerul de viață sau un prieten care se pricepe la a vedea detalii. Însă, uneori, partenerul de opinii poate să fie și el confuz sau să nu cunoască anumite detalii de bună practică sau de cod vestimentar.

3. Lista elementelor de cumpărat toamna

Toamna, se completează garderoba, în primul rând, cu elemente pentru sezonul care urmează, dar se pot cumpăra și elemente all season.

Ca elemente de sezon, avem costumul din flanel, care este potrivit atât în afara biroului, cât și în birou, contrar aparențelor. Flanelul este o țesătură de lână periată, care îi oferă costumului un aspect călduros și fin în același timp. Modelele și culorile țesăturilor din flanel sunt foarte variate, dar variantele cele mai consacrate pentru birou sunt griul mediu uni și bleumarinul în dungi tip cretă.

Un alt element exclusiv de sezon sunt ghetele subțiri. Chiar dacă nu sunt absolut necesare, ele îmbracă glezna și protejează de vânt și umezeală.

Elementele exclusive de sezon rece sunt hainele de exterior. Pentru contextul profesional juridic, sunt recomandate doar pardesiele care se pot folosi peste sacou și formează un strat protector termic. În această categorie sunt o mulțime de opțiuni de modele și țesături, de la cele deschise la culoare din păr de cămilă si la cele la două rânduri de nasturi din lână monton. Cea mai fină opțiune pentru pardesiu este stofa din cașmir, care are, pe lângă finețe, și excelente proprietăți termice.

* Pentru orice întrebare, vă rog să folosiți căsuța de comentarii sau să ne scrieți la juridice@manhitects.com.

Mihai Irimia
MANHITECTS

* Toate imaginile sunt preluate de pe www.mrporter.com


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.