Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Hunedoara. Invocarea unui capăt de cerere în recurs
25.09.2018 | Mirela MANOLE

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Tribunale, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Mirela Manole

Mirela Manole

Tribunalul Hunedoara a hotărât că în lipsa unui capăt de cerere privind intabularea în cartea funciară la prima instanță în dosar, nu poate fi posibilă modificarea hotărârii în sensul intabulării recurenților în cartea funciară invocată în cadrul recursului, care este o cale de atac extraordinară, nefiind admisibil a se formula cereri noi în cuprinsul acestuia, întrucât instanța nu putea dispune măsuri din oficiu, ci doar la solicitarea părților, fiind legată de principiul disponibilității. Instanța hotărăște respingerea recursului, în baza art. 304 ind. 1 C. proc. civ. (Decizia nr. 94 din data de 4 septembrie 2018 pronunțată de Secția I Civilă a Tribunalului Hunedoara, având ca obiect obligație de a face)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti